Actualitate

Mihai Goţiu, aviz negativ pentru funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor

Mihai Goțiu a fost propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, dar a primit aviz negativ.

Goțiu a primit 18 voturi „împotrivă”, 9 „pentru” și 7 abțineri în fața Comisiei de specialitate din Parlament. Fostul senator clujean vrea să reia programul „DNA-ul pădurilor”, unul dintre cele mai importante când vine vorba de tăierile ilegale de lemne.

„Un prim punct din programul de guvernare pe care unii dintre dumneavoastră îl cunoaşteţi pentru care am luptat cât am fost senator: înfiinţarea unei structuri de procurori specializaţi în combaterea infracţiunilor de mediu. Am avut o lege care a trecut anul trecut în Parlament, dar a fost din păcate blocată la CCR, dar care şi-a reluat circuitul de adoptare în acest an datorită colegului meu de la Justiţie Stelian Ion, coautor al legii denumite de mass media "DNA-ul pădurilor". Această propunere de înfiinţare a acestei structuri de combatere a infracţionalităţii din domeniul mediului este într-un stadiu destul de avansat. Este un grup de lucru constituit la Ministerul Justiţiei cu reprezentanţi ai DNA, ai parchetelor şi ai Ministerului Afacerilor de Interne, care a avansat foarte mult pentru a stabili gravitatea acestor fapte. A fost şi sper că va continua cu un grup de lucru la Ministerul Mediului pentru a stabili acele fapte şi gravitatea lor astfel încât, până la sfârşitul anului, să avem o propunere legislativă şi să o adoptăm", a precizat el.

Ultimele Stiri
abonare newsletter