Actualitate

Președintele Iohannis: „Le cer guvernanţilor mai puţină patimă politică, mai puţin orgoliu şi mai multă colaborare”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri la Palatul Cotroceni despre ultimele dispute între cele două partide aflate la guvernare. Șeful statului a precizat că acum nu este momentul pentru tensiuni politice și că obiectivul este salvarea vieții cât mai multor români.

 

 


Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut, miercuri, guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog, mai puţină patimă politică şi mai multă responsabilitate, mai puţin orgoliu şi mai multă colaborare, transmiţând că prioritatea zero este lupta împotriva pandemiei.

 


„Coaliţia de guvernare a trecut printr-un moment mai dificil. (...) Au avut de gestionat o provocare, iar răspunsul, dincolo de unele declaraţii mai puţin inspirate, a fost unul bun. Liderii coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate şi am încredere că vor continua să rămână la fel de uniţi. Dialogul a fost cheia care a permis ieşirea din impas într-un mod echilibrat. Prioritatea zero este acum lupta cu pandemia şi salvarea vieţii cât mai multor români. Acesta a fost şi trebuie să rămână obiectivul cel mai important al tuturor factorilor de decizie”, a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Acesta a subliniat faptul că acum nu este momentul intensificării disputelor din partea celor două partide aflate la guvernare.


„Le cer guvernanţilor mai puţine dispute şi mai mult dialog, mai puţină patimă politică şi mai multă responsabilitate, mai puţin orgoliu şi mai multă colaborare. Pe scurt: le cer să aibă ca prioritate agenda cetăţeanului”, a mai spus șeful statului.

Demiterea lui Voiculescu, motivul disputelor

PNL și USR PLUS, cele două partide care formează momentan coaliția de guvernare s-au aflat în ultima perioadă într-o tensiune politică iscată în urma demiterii de către premierul Florin Cîțu a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Ulterior, prim-ministrul l-a propus pentru această funcție pe Dan Barna, care a refuzat, în semn de sprijin față de colegul de partid demis.


Astfel, premierul a preluat funcția interimară de ministru al Sănătății, poziție ocupată în cele din urmă de Ioana Mihăilă, fostă studentă în cadrul UMF Cluj. Aceasta a fost numită în funcție miercuri, fiind o propunere venită din partea USR PLUS.

CITEȘTE ȘI


Florin Cîțu, noul ministru interimar al Sănătății, vrea 1.600 de paturi ATI până la finalul săptămânii

abonare newsletter