Electric Castle

Untold, Neversea sau Electric Castle, sprijinite financiar de Guvern

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle şi Summer Well vor fi sprijinite de Guvern.

Untold, Neversea sau Electric Castle, sprijinite financiar de Guvern Untold, Neversea sau Electric Castle, sprijinite financiar de Guvern

 

 


Turcan a declarat că organizatorii de evenimente au avut pierderi mari din cauza pandemiei de coronavirus, motiv pentru care Guvernul Orban lucrează la o schemă de ajutor de stat pentru această industrie.

 


„Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-şi întrerupă activitatea complet pentru cel puţin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât şi pentru iubitorii de muzică, economia naţională şi chiar pentru promovarea ţării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari. Guvernul PNL îşi propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociaţia Organizatorilor de Concerte şi Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranţă, începând cu anul viitor. Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României”, a spus Raluca Turcan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ea a adăugat că „prin dialog şi parteneriat cu specialiştii din acest domeniu vom identifica şi pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităţilor în siguranţă”.


Untold, Electric Castle sau Jazz in the Park, amânate până în 2021

Organizatorii marilor festivaluri din Cluj au decis să amâne până în vara anului 2021 organizarea acestora. Anunțul a fost făcut de organizatorii Untold, Electric Castle, /Form Days şi Jazz in the Park în data de 2 iunie 2020.

Singurul mare festival care a avut loc anul acesta a fost Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), acesta având loc într-un format mai restrâns decât în anii precedenți, cu purtarea obligatorie a măștii, distanțare socială și proiecții în aer liber.


 

CITEȘTE ȘI


Directorul TIFF, revoltat de anularea festivalurilor: „Nu există scheme de sprijin la nivel național pentru acești oameni”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter