Actualitate

Ce trebuie să știi înainte să faci cadou un smartphone unui adolescent? (P)

Un lucru ironic despre smartphone-uri este ca în prezent, ele sunt folosite tot mai rar pentru funcția de bază: de a iniția și primi apeluri.

În schimb, aceste dispozitive computerizate de dimensiuni compacte (care se potrivesc perfect unui buzunar) sunt utilizate în special pentru mesaje text, pentru a face poze, pentru a purta discuții pe social media, pentru jocuri, muzică, indicații pe hărți, informații etc.

În SUA, peste 80% din adolescenți au un smartphone ( oneplus 7pro, smartphone Samsung, apple iphone xr, Huawei Mate, Xiaomi redmi etc). În România procentul nu este atât de mare, dar oricum este tot în ascensiune. Având în vedere acest lucru, acum întrebarea nu mai este "dacă" tânărul sau copilul va primi un smartphone, ci mai degrabă "când" se va întâmpla acest lucru. 


- Telefon OnePlus 7 Pro, Procesor Octa-Core Snapdragon 855, Fluid AMOLED Touchscreen Capacitiv 6.67", 12GB RAM, 256GB Flash, Camera Tripla 48+16+8MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, sistem de operare Android (Albastru) = 3900 lei

Pentru că acest flux de tehnologie este încă relativ nou în societatea noastră, se pare că părinții încă învață cum să-l gestioneze responsabil. Deși părinții îi acuză pe copii și tineri că stau prea mult pe telefon, este suficient să te uiți la un grup de adulți ca să-ți dai seama că așchia nu sare departe de trunchi. 


Cu toate acestea, ar trebui să înțelegem că demonizarea tehnologiei nu este benefică pentru nimeni. Sentimentele de vinovăție și frică îi lasă atât pe copii sau tineri, cât și pe părinții confunzi despre cum să gestioneze un astfel de dispozitiv incredibil. 

În loc să boicotați telefoanele mobile, ar trebui să abordați deținerea unui smartphone cu sfaturi și empatie. Astfel, copiii și tinerii vor învăța cum să gestioneze cât mai bine acest instrument util și puternic.


- Telefon Mobil One Plus 7 Pro, Procesor Octa-Core Snapdragon 855, Fluid AMOLED Touchscreen Capacitiv 6.67", 6GB RAM, 128GB Flash, Camera Tripla 48+16+8MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, sistem de operare Android (Gri) = 3519 lei

- Telefon One Plus7 Pro, Procesor Octa-Core Snapdragon 855, Fluid AMOLED Touchscreen Capacitiv 6.67", 8GB RAM, 256GB Flash, Camera Tripla 48+16+8MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Albastru) = 3099 lei


- Începeți conversația.

Înainte de a pune un smartphone în mâinile unui copil, așezați-vă lângă el și porniți o conversație despre responsabilitatea de a avea acest dispozitiv. Nu vă feriți de unele subiecte incomode, cum ar fi conținutul pe social media și greutatea mesajelor făcute publice (în special sexting și partajarea fotografiilor, accesarea browserelor și aplicațiilor de risc). 


- Telefon Mobil One Plus 7 Pro, Procesor Octa-Core Snapdragon 855, Fluid AMOLED Touchscreen Capacitiv 6.67", 8GB RAM, 256GB Flash, Camera Tripla 48+16+8MP, 256gb 8gb ram, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Gri) = 3099 lei

- Telefonul nu trebuie folosit noaptea.

Stabiliti această regulă cu tânărul căruia îi oferiți un smartphone. De ce? Pentru că lumina ecranului albastru poate provoca probleme mari cu somnul și reduce producția de melatonină în creier, o substanță chimică responsabilă de somn. Un copil expus seara la ecranele albastre poate avea disfuncționalitati emoționale, incapacitate de concentrare și poate dezvolta afecțiuni. Când oferiți cadou un smartphone unui copil, stabiliți limite. O idee bună este să stabiliți punctul de încărcare în bucătărie, acolo unde va rămâne telefonul pe parcursul nopții. 

- Telefon Mobil One Plus 7 Pro, Procesor Octa-Core Snapdragon 855, Fluid AMOLED Touchscreen Capacitiv 6.67", 8GB RAM, 256GB Flash, Camera Tripla 48+16+8MP, Wi-Fi,  256gb 8gb ,4G, Dual Sim, sistem de operare Android (Auriu) = 3400 lei

- Fii tu un model. 

Copiii și tinerii învață din comportamentul nostru, iar dacă îi vrem responsabili cu un smartphone, atunci trebuie să le demonstrăm că noi suntem la fel. Nu putem să-i limităm accesul la telefon, în timp ce noi petrecem ore în șir pe canapea, jucându-ne pe telefon sau răsfoind Instagram. 

- Telefon Mobil OnePlus 7T, Procesor Octa-Core Snapdragon 855+, Fluid AMOLED Touchscreen Capacitiv 6.55", 8GB RAM, 128GB Flash, Camera Tripla 48+12+16MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Albastru) = 2749 lei.

Dacă ați parcurs toate aceste sfaturi, sunteti cu un pas mai pregătit să oferiți un smartphone unui adolescent. Poți alege un telefon OnePlus 7, un model cu o configurație mai mult decât decentă pentru ce ar putea avea nevoie un tânăr. Are procesor cu 8 nuclee, display AMOLED, ecran peste 6 inch și camera Duală.

Alternativ, la evoMAG.ro găsesti în stoc  Samsung Galaxy s10e,  Huawei p30,  Samsung Galaxy s20,  Oneplus 6t etc. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter