Electric Castle

Electric Castle s-ar putea AMÂNA pe anul viitor! Ce se întâmplă cu banii pe bilete?

Organizatorii marilor festivaluri clujene se confruntă cu lipsa unor reglementări clare, care să le permită luarea unor decizii, respectiv adaptarea la viitoarele criterii de sănătate publică.

Electric Castle s-ar putea AMÂNA pe anul viitor! Ce se întâmplă cu banii pe bilete? Electric Castle s-ar putea AMÂNA pe anul viitor! Ce se întâmplă cu banii pe bilete?

Dacă pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) rămân de stabilit detaliile organizării evenimentului în luna august, organizatorii Electric Castle nu știu încă dacă festivalul va mai avea sau nu loc anul acesta.

Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC), din care fac parte și marile festivaluri clujene (Electric Castle, Jazz in the Park, TIFF, UNTOLD) semnalează, miercuri, într-un comunicat că incertitudinea este cel mai mare pericol care planează asupra viitorului tuturor festivalurilor din România. AROC cere autorităților decizii echilibrate, claritate și predictibilitate.


„Cele mai multe țări europene au anunțat clar că nu vor mai fi evenimente publice cu număr mare de participanți cel puțin până la sfârșitul lunii august, la noi încă nu se știe nimic concret”, spune Andi Vanca.

Din aceste motive, cel mai probabil, Electric Castle va fi amânat pe anul viitor.


„Am avea nevoie de niște lămuriri din partea autorităților: în primul rând dacă se pot ține festivalurile, dacă se țin, în ce condiții, iar dacă nu se țin să avem un cadru legislativ prin care să putem să trecem la planul B. Să reprogramăm concertele, să avem discutații cu furnizorii, cu sponsorii și așa mai departe. Noi am cerut claritate … Totul depinde de ce stabilesc autoritățile. În condițiile cele mai fericite, Electric Castle se ține, dar este cel mai puțin probabil scenariu. Am luat în calcul și varianta de a-l organiza în toamnă, dar este mult prea complicat deoarece trupele au niște turnee stabilite, există niște furnizori pe care nu îi putem avea în perioada respectivă, deci probabil vom amâna pe anul viitor în aceeași perioadă, încercând, pe baza hotărârilor luate de autorități să reprogramăm toate concertele, deci să oferim aceiași artiști”, a spus managerul de comunicare al Festivalului Electric Castle.

Cei care și-au achiziționat deja bilete vor afla în curând mai multe detalii în legătură cu returnarea banilor.


„Vom anunța când vom ști mai multe și noi de la autorități în legătură cu ce se întâmplă cu festivalul, dar vor fi mai multe variante prin care oamenii să își recuperze banii. Vor putea opta să le fie returnați banii sau să păstreze biletele și să le folosească în momentul în care se va organiza festivalul”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Andi Vanca.

CITEȘTE ȘI:


Spectacolele în aer liber ar putea fi permise după 1 iunie. Ce se întâmplă cu Untold sau Electric Castle

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter