Actualitate

Cum a devenit un clujean stabilit la Hong Kong „mogulul măștilor”. A vândut 50 de milioane de bucăți în Asia și Europa

Un clujean stabilit la Hong Kong a devenit, în doar câteva luni, „mogulul măștilor de protecție”. El a intuit o oportunitate de afaceri în criza coronavirus care afectează întreaga planetă.

Cum a devenit un clujean stabilit la Hong Kong „mogulul măștilor”. A vândut 50 de milioane de bucăți în Asia și Europa Cum a devenit un clujean stabilit la Hong Kong „mogulul măștilor”. A vândut 50 de milioane de bucăți în Asia și Europa

Ovidiu Olea este clujeanul supranumit de cotidianul britanic The Guardian „mogulul măştilor de protecţie”. Antreprenor fintech până de curând, clujeanul a ajuns să vândă circa 50 de milioane de măşti de protecţie în Asia şi Europa și în curând va începe producţia proprie în România.

Potrivit relatării cotidianului britanic, afacerea cu măşti a lui Ovidiu Olea a început la finalul lunii ianuarie, când a dorit să cumpere măşti pentru cei 20 de angajaţi ai firmei sale. Găsirea acestora a fost însă foarte dificilă, motiv pentru care el a văzut o oportunitate în comercializarea acestor produse. A importat ulterior 500.000 măşti din Africa de Sud, care s-au epuizat în doar 6 ore.


„Înainte de pandemie, jumătate din măştile lumii erau fabricate în China; acum, odată cu producerea în regim forţat, această cifră poate ajunge la 85%. Dacă China nu îţi trimite măşti, probabil că nu vei avea. Nu avem măşti, au spus farmaciile locale, dar dacă găsiţi dumneavoastră, le vom cumpărăm noi de la dvs", scrie cotidianul britanic The Guardian.

Ovidiu Olea a continuat apoi să cumpere măşti N95, devenind distribuitor în luna martie de măşti cu trei pliuri chinezeşti, cele mai populare în acest moment. A ajuns să colaboreze cu guvernul din Hong Kong, dar şi cu mai multe ţări europene.


Clujeanul vrea să deschidă fabrică în România

Ovidiu Olea spune că va deveni şi producător de măşti în România. El vrea să deschidă o fabrică de măşti pentru copii, cu utilaje aduse din China şi Taiwan.

„Într-o primă fază, din China nu puteai să scoţi astfel de utilaje pentru că făceau parte din industria strategică. În Taiwan, nu prea se fabricau astfel de utilaje pentru măşti de copii, astfel că preţul era foarte ridicat. Între timp, China a permis exportul şi am cumpărat de acolo. Ideea era să le aduc în România, dar este problemă cu transportul, având în vedere restricţiile de circulaţie. Trebuie să mă duc la faţa locului, să găsesc teren, parteneri, muncitori, constructori. Din necesitate, prima maşină o vom instala în Hong Kong, asta ne va ajuta să vedem cum merge treaba”, a mai spus el.


Ovidiu Olea spună că preţul materialelor care filtrează aerul a crescut de la 2.500 euro la 70.000 euro pe tonă.

CITEȘTE ȘI


O fabrică de lângă Cluj va produce 150.000 de măști zilnic

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter