Actualitate

Emil Boc: „Să respectăm legile țării așa cum le respectă nemții în țara lor”

Emi Boc a declarat că, pentru ca România să devină o țară cu condiții decente de trai pentru toți cetățenii și aceștia să nu mai fie nevoiți să plece la muncă în alte țări, legile ar trebui respectate de români cu aceeași strictețe cu care o fac nemții.

Emil Boc: „Să respectăm legile țării așa cum le respectă nemții în țara lor” Emil Boc: „Să respectăm legile țării așa cum le respectă nemții în țara lor”

Edilul Clujului a declarat că românii care pleacă la muncă agricolă în țările din Vest nu au condiții minimale asigurate în România, motiv pentru care, pentru oprirea fluxului de muncitori, autoritățile locale și naționale trebuie să ofere oportunități de angajare în țară, dar și cetățenii trebuie să se supună legii, cu aceeași rigoare cu care o fac nemții.

„Am putea diminua impactul migrației forței de muncă. Este dureros să vezi români care, în vremuri de pandemie, pleacă să culeagă sparanghel în Germania. Nu pleacă oamenii ăia de voie bună în Germania să culeagă sparanghel, în vremuri de criză, pleacă pentru că în țară nu au condiții minimale pentru a putea să trăiască. Acum e momentul de a crea aici infrastructură și posibilități, ca oamenii din România să nu mai fie nevoiți să plece din motive economice. Am înțeles că acesta a fost răul cel mai mic pentru ca acei oamenii să își poată asigura existența de zi cu zi. E momentul să facem tot ce ne stă în putință, de la nivel local, până la nivel național, de a crea, pe de o parte, modernizare, infrastructură, locuri de muncă, să respectăm legile țării așa cum le respectă și nemții în țara lor și să creștem calitatea vieții prin investiții în educație, sănătate, siguranță publică, pentru ca oamenii să fie doritori să rămână aici”, a declarat primarul Clujului, într-o intervenție la o emisiune online.


Emil Boc arată că în tot răul este și un bine, iar România poate profita de criza coronavirus pentru a-și dezvolta infrastructura.

„În tot răul e și un bine. Răul e că suntem în coronavirus, că avem privațiuni, că nu putem să ne deplasăm, că nu putem să îi vedem pe cei dragi, dar s-a relaxat, din punct de vedere financiar, posibilitatea de atrageri de bani și de investiții pentru infrasturctură. Era foarte strict coeficientul de deficit de 3%, dar acum s-a relaxat”, a adăugat Boc.


CITEȘTE ȘI

Condiții INUMANE pentru muncitorii români plecați „la sparanghel“ în Germania: incertitudine, BANI PUȚINI și IZOLARE

 


Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter