Actualitate

14 mil. € de la Guvern pentru “Cluj Arena”

<p /><span lang="IT">Banii pe care Consiliul Judeţean Cluj intenţiona să-i folosească pentru stadion în 2011 vor fi redirecţionaţi spre alte proiecte.</span><span lang="IT">Guvernul a alocat în această săptămînă bani pentru continuarea lucrărilor la noul stadion, “Cluj Arena”, dar şi pentru realizarea stadionului “Lia Manoliu” din Bucureşti.</span><span lang="IT" />Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că Executivul şi-a asumat obiectivul de a contribui la construirea unor stadioane la standarde internaţionale, care să permită organizarea de competiţii la nivel internaţional şi în România.


Astfel, pentru realizarea stadionului “Lia Manoliu” a fost alocată suma de 35 de milioane de euro (145 milioane de de lei), iar pentru “Cluj Arena” a fost alocată suma de 14 de milioane de euro, adică aproximativ 60 milioane de lei. “La nivel naţional vor fi minim două stadioane cu care România va putea să intre în competiţie, pentru a găzdui astfel de evenimente sportive de nivel internaţional”, a concluzionat ministrul Elena Udrea.

Banii judeţului, redirecţionaţi spre aeroport sau drumuri


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica, a anunţat că suma primită de la Guvern va ridica practic o povară de pe umerii administraţiei judeţene în 2011.
“Noi oricum am fi propus această sumă pentru finanţarea stadionului pe anul următor. Banii vor intra săptămîna aceasta, urmînd ca banii noştri să fie utilizaţi în alte scopuri. Banii pe care Consiliul Judeţean i-ar fi alocat pentru continuarea lucrărilor la stadion în anul 2011 vor putea fi redirecţionaţi acum către alte obiective foarte importante ale judeţului. Mă refer aici la proiectul de modernizare a drumurilor judeţene, la noua pistă de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca sau chiar la demararea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţă”, a declarat Radu Bica pentru monitorul.

“Cluj Arena” va fi gata la timp


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a precizat că, în acest moment, lucrările la noua arenă sportivă a Clujului sînt finalizate în proporţie de 60-70%, neexistînd emoţii vizavi de nerespectarea termenului pentru finalizarea obiectivului.“Lucrările sînt foarte avansate în prezent, vorbim undeva de 60-70%. În ceea ce priveşte partea de infrastructură, putem chiar să spunem că lucrările sînt terminate în proporţie de peste 70%. Sigur, mai avem de lucru la partea de finisaje, instalaţii şi supraveghere video. Oricum, lucrările vor fi cu siguranţă finalizate în vara anului viitor”, a mai afirmat Bica.Vă reamintim că aleşii judeţeni au aprobat, la mijlocul acestei luni, valoarea lucrărilor adiţionale de care este nevoie pentru ca stadionul “Cluj Arena” să poată fi omologat la standarde UEFA şi FIFA. În total este vorba despre 38,7 milioane de lei, sumă obţinută în urma unor negocieri cu consorţiul care construieşte arena. Din lista de lucrări suplimentare propuse iniţial de constructor, în urma negocierilor au fost tăiate mai multe puncte considerate mai puţin urgente sau importante. Astfel, s-a renunţat la sistemul wireless pentru transmiterea de date în timp real, la balustradele pentru gradene, precum şi la susţinerile pentru eşafodaje.

30.000 de locuri, din care 1.000 VIP


Noul stadion va avea o capacitate de 30.596 de locuri, dintre care 29.648 la gradene şi 948 în loje pentru VIP-uri.
“Cluj Arena” este construit de consorţiul format din ACI Cluj, Transilvania Construcţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Con-A Sibiu, Dico şi Ţigănaş, Bogart Construct SRL, DAS Engineering şi Grup 4 Instalaţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter