Actualitate

Noul Renault Captur, disponibil şi în Cluj. Cel mai vândut SUV Renault se reinventează şi poate fi testat în weekend! GALERIE FOTO

Renault deschide comenzile pentru noul Captur. Clujenii sunt aşteptaţi în weekend la un test drive!

Captur, liderul în segmentul SUV‑urilor urbane, se reinventează şi îşi consolidează poziţia internaţională, oferind în acelaşi evoluţie importantă în materie de confort şi design, conectivitate, motorizări şi tehnologie. Clujenii se pot bucura de o nouă experienţă în materie de test drive în acest weekend, între 14 şi 16 februarie. Renault Cluj prezintă noul Captur într‑o acţiune  „porţi dechise”.

Un design exterior transformat, o identitate SUV reconfirmată. O revoluţie interioară pentru un habitaclu de înaltă calitate. Multiple posibilităţi de personalizare exterioară. O nouă gamă de motorizări eficiente. Cel mai complex sistem de asistenţă la condus de pe piaţă. Conexiune internet. O nouă experienţă şi un sistem audio BOSE premium”. Sunt doar câteva dintre modernizările cu care noul Captur îi aşteaptă şi pe cei mai pretenţioşi şoferi.


Monitorul de Cluj a stat de vorbă cu Călin Abrudan, director coordonator vânzări Renault Cluj, despre evenimentul din acest weekend şi cele mai bune oferte la noul Renault Captur.

Mai mult, cei care vor trece pragul Renault vor putea afla şi despre ofertele pentru viitorul program REMAT, oferte unice de finantare cu garantii şi revizii incluse pâna la 5 ani, după cum promit reprezentanţii mărcii de maşini.


Reporter: Se anunţă zile aglomerate în showroom‑urile Renault. Ce se va întâmpla mai exact?

Călin Abrudan: Renault Cluj îşi deschide porţile în acest week‑end pentru a prezenta şi oferi posibilitatea de testare tuturor clujenilor interesaţi de SUV, noutate, tehnologie şi nu numai pentru noul Captur, liderul în Europa pe segmentul SUV‑urilor urbane şi a întregii game Renault.


Reporter: Clujenii vor avea ocazia să vadă şi să testeze noul Renault Captur cu o echipare tehnologică excelentă. Ne puteţi da mai multe detalii?

Călin Abrudan: Pionier pe segmentul SUV‑urilor urbane, Captur s‑a vândut în 1,2 milioane de unităţi de la lansarea sa în 2013. A devenit rapid un bestseller în segmentul său. A păstrat această poziţie şi anul trecut când s‑a vândut în peste 230.000 de unităţi în întreaga lume. Pe o piaţă care a devenit extrem de competitivă noul model rămâne fidel identităţii care i‑a adus succesul, oferind mai multe posibilităţi de personalizare, o calitate percepută îmbunătăţită şi tehnologie de ultimă oră.


Reporter: Oferta disponibilă include o gamă largă de motoare, un alt stil, o transformare exterioară şi interioară. Pe scurt, o revoluţie!

Călin Abrudan: Revoluţia interioară iniţiată pe noul Clio continuă cu noul Captur. Acesta preia şi dezvoltă un «Smart Cockpit», înclinat uşor spre şofer, cu o nouă consolă de bord. Însă nu doar poziţia de conducere este regândită. Întreg spaţiul destinat pasagerilor propune o revoluţie atât din punct de vedere al stilului, cât şi al calităţii, asigurând o experienţă similară celei disponibile pe modelele din segmentele superioare. Ecranul multimedia de 9,3” (de două ori mai mare în comparaţie cu versiunea de 7”), o componentă cheie a «Smart Cockpit‑ului», este cel mai mare din segment. Datorită orientării acestuia spre şofer şi cu ajutorul noului sistem multimedia Renault EASY LINK, toate serviciile multimedia sunt uşor accesibile, la fel ca şi setările MULTI‑SENSE şi parametrii pentru sistemele de asistenţă la conducere.


Cu aripi elegant conturate şi cu plafonul personalizabil, care creează efectul «floating roof», noul SUV de segment B este inconfundabil. Transformarea exterioară, realizată cu ajutorul unor linii mai expresive, respectă în acelaşi timp aspectele senzuale ale «designului francez» pe care Renault le preţuieşte. Noul Captur este mai lung (4,23 m sau +11 cm), propune jante de 18” (în funcţie de versiune), un ampatament mărit (2,63 m sau +2 cm) şi 27 l pentru spaţiul de depozitare, inteligent distribuite în habitaclu.

Oferta disponibilă în România include o gamă largă de motoare reproiectate, în mare măsură, pe benzină şi diesel. Împreună cu o cutie de viteze manuală cu 5 sau 6 trepte sau cu o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte, aceste motoare propun o paletă largă de putere: de la 100 la 155 CP pentru benzină şi de la 95 la 115 CP pentru diesel. De asemenea, clienţii pot opta pentru versiunea GPL.

Reporter: Noul Renault Captur a obţinut scorul maxim de 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP. Astfel, noul model îşi dovedeşte toate calităţile în materie de siguranţă pentru pasagerii săi, dar şi pentru pietoni.

Călin Abrudan: Noul Captur oferă cel mai complex sistem de asistenţă la condus din categoria sa. Cel mai notabil dintre aceste sisteme de asistenţă este Asistentul în trafic şi pe autostradă, un serviciu unic în segmentul SUV‑urilor urbane şi, în general, în segmentul vehiculelor polivalente. Oferind mai mult confort şi în mod semnificativ mai puţin zgomot de rulare în blocaje şi pe autostradă, acest sistem avansat de asistenţă la condus constituie o primă etapă spre vehiculul autonom şi este disponibil de la momentul lansării.

Încă de pe primul nivelul de echipare noul Captur propune iluminare LED Full Pure Vision, dar şi mai mult spaţiu şi modularitate în comparaţie cu generaţia anterioară. Lista echipamentelor standard include noutăţi şi exclusivităţi pentru acest segment: un pachet complet de siguranţă activă cu păstrarea benzii de circulaţie, frânare de urgenţă activă, detectarea pietonilor şi a bicicliştilor, alertă privind distanţa de rulare, recunoaşterea semnelor de circulaţie, cruise control, aprindere automată a farurilor şi apel de urgenţă.

Pentru partea de siguranţă pasivă modelul este prevăzut cu şase airbag‑uri, suport Isofix, un tablou de bord digital de 4,2'', banchetă culisantă de 16 cm care poate fi pliată 1/3 sau 2/3, geamuri electrice şi oglinzi electrice încălzite.

Nivelul de echipare ZEN adaugă tehnologia EASY LINK cu ecranul de 7'' compatibil cu Android Auto ™ şi Apple CarPlay ™, aer condiţionat manual, jante din aliaj de 17'', card de tip „hands free”, padele la nivelul volanului pentru cutia EDC şi oglinzi rabatabile electric.

Reporter: Câteva cuvinte despre versiunea Intens a noului Renault Captur.

Călin Abrudan: În ceea ce priveşte versiunea INTENS, aceasta oferă aer condiţionat automat, jante din aliaj de 18'', semnătura luminoasă în forma literei "C", vopsea în două culori în standard, asistenţă la parcarea cu spatele, EASY LINK cu ecran 7'' şi navigaţie, o frână de parcare electronică şi funcţie Auto Hold, comutare automată a luminilor de zi la faza lungă, oglindă retrovizoare fără ramă, volan din piele şi Renault MULTI‑SENSE cu cele 3 moduri care asigură o experienţă de conducere personalizabilă.

13.361 euro plus TVA este prețul de pornire pentru noul Renault Captur

Etichete: calin abrudan suv
Ultimele Stiri
abonare newsletter