Actualitate

Cocktailuri cu vin spumant de care te vei îndrăgosti instant! Încearcă aceste rețete în zilele speciale! (P)

Chiar dacă a venit anotimpul rece, asta nu înseamnă că nu te mai poți bucura de băuturile tale preferate.

Dimpotrivă, urmează o perioadă cu multe sărbători importante de care trebuie să te bucuri alături de persoanele dragi, în timp ce savurezi un cocktail delicios.
Dacă printre băuturile tale preferate se numără și vinul spumant, atunci ar trebui să știi câteva informații despre el. Un vin spumant conține un nivel ridicat de dioxid de carbon produs prin fermentație naturală și își are originea în regiunea Champagne din Franța.
Exista două tehnici de obținere a acestei băuturi alcoolice: metoda tradițională și metoda Charmat. Prima modalitate presupune un vin normal care este supus la a doua fermentare într-un recipient închis, iar astfel dioxidul de carbon rămâne prins în lichid, iar cea de-a doua presupune o a doua fermentare produsă în tancuri presurizate din inox, fiind o tehnică mai puțin costisitoare.
Acum că ai aflat cum este obținut un vin spumant, iată câteva cocktailuri pe care ar trebui să le încerci în zilele speciale din viața ta:

1. Mimosa


Ingrediente:

- O măsura de triplu sec;
- O măsura și jumătate de suc de portocale;
- Trei măsuri și jumatate de vin spumant.


Mod de preparare:

Acest cocktail este ușor de preparat și nu ai nevoie de multe ingrediente. În plus, gustul este de-a dreptul delicios! Toarnă în paharul specific pentru vinul spumant toate ingredientele, amestecă-le și bucură-te de un cocktail magnific!


2. Poinsettia

Ingrediente:


- Trei măsuri de suc de merișoare;
- Jumătate de măsura de Cointreau;
- Vin spumant.

Mod de preparare:


Pentru a prepara acest cocktail, trebuie să adaugi întai sucul de merișoare, urmat de Cointreau, iar apoi să torni vinul spumant până se umple paharul.

3. Ernest Hemingway’s Death in the Afternoon

Ingrediente:

- 45 ml absint;
- 120 ml vin spumant sau șampanie.

Mod de preparare:

Toarnă absint într-un pahar înalt, iar apoi completează cu vinul spumant ales până cand se umple și amestecă până când cocktailul capătă o culoare lăptoasă.

4. Atomic Champagne Cocktail

Ingrediente:

- 45 ml vodka;
- 45 ml brandy;
- 1 lingură de whisky;
- 45 ml vin spumant.

Mod de preparare:

Acest cocktail a fost inventat în Las Vegas și îți garantăm că va da startul unei petreceri reușite. Tot ce trebuie să faci este să amesteci vodka, brandy și whisky cu niște gheață sfărâmată, iar apoi să verși amestecul într-un pahar de cocktail și să adaugi vinul spumant.

5. Air Mail

Ingrediente:

- 60 ml rom auriu;
- 30 ml suc de lime;-
-1 lingurița de miere;
- 150 ml vin spumant.

Mod de preparare:

Pune într-un shaker romul, sucul de lime și mierea cu niște gheață sfărâmata și apoi toarnă amestecul într-un pahar înalt. Umple-l cu vin spumant și savurează-l alături de prietenii tăi!

Dacă ești în căutarea unui vin spumant de calitate, Beicevrei.ro este magazinul la care trebuie să apelezi! Aici vei găsi o gamă variată de băuturi alcoolice, la cele mai avantajoase prețuri!

abonare newsletter