Actualitate

Studium Green si Beard Brothers propun un proiect inedit: 10kBRAZII. Fântâni de oxigen pentru sănătatea Clujului (P)

Reprezentanții Studium Green, dezvoltatorul imobiliar clujean afirmat pe piața românească drept unul dintre promotorii construcțiilor verzi, propun clujenilor un nou proiect de înverzire a orașului. Este vorba despre plantarea a 10.000 de arbori, pe parcursul a doi ani, pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca.

Scopul acestui proiect este de a combate nivelul ridicat de poluare, datorat, printre altele, și insuficienței spațiilor verzi și a discrepanțele semnificative între suprafetele spațiilor verzi din diverse cartiere, în special pe axa est-vest, spun reprezentanții Studium Green. Ei adaugă că, potrivit studiilor de specialitate, alături de măsurile privind transportul, plantarea de arbori reprezintă cea mai eficientă strategie pentru reducerea poluării.
În acest context s-a născut inițiativa Studium Green intitulată 10kBRAZII, citită „Zece ca brazii” și înțeleasă drept activitate care ambiționează crearea unei veritabile „fântâni de oxigen” prin sădirea celor 10.000 de arbori în Cluj-Napoca.
La inițiativa Studium Green s-a raliat și Asociația Beard Brothers, cunoscută publicului clujean ca probabil cel mai neconvențional O.N.G. din România, întemeiat ca o „frăție a bărboșilor” cu spirit de inițiativă în acoperirea unor nevoi stringente ale comunității.
Prima acțiune desfășurată sub genericul 10kBRAZII a avut loc în weekend-ul trecut, în 9 noiembrie, când voluntarii de la Studium Green și Beard Brothers au plantat în campusul universitar din cartierul Zorilor 700 de aluni.
Dorin Bob, proprietarul Studium Green, spune că acțiunile de plantare de arbori vor continua măcar până la împlinirea numărului de 10.000 și, în plus, noile plantații vor fi permanent monitorizate, evoluția lor va fi urmărită de specialiști în domeniu, iar arboretul compromis va fi înlocuit cu alte exemplare.

„Vrem să creăm o veritabilă fântână de oxigen în Cluj-Napoca”, mai spune Dorin Bob, care îi invită pe clujeni, dar și firmele care funcționează în oraș, să se alăture acestei inițiative, fie oferind sau propunând locuri virane care se pretează plantărilor, fie făcând donații în bani sau în materiale care pot fi folosite în acest scop. De altfel, antreprenorul clujean este convins că trecerea la „verde“ nu va fi o revoluție, ci o evoluție, acest crez regăsindu-se și în sloganul companiei sale: „Treci pe verde“.


Cum puteți contribui la susținerea proiectului 10kBRAZII
Participați la plantare, în calitate de voluntari;
Propuneți o zonă care aparține companiei dvs și care poate fi împădurită;
Promovați un banner al proiectului pe pagina de web sau social media a companie dvs;
Faceți donații care ar putea asigura resursele necesare plantărilor;
Recomandați alte companii care ar dori să se implice în acest proiect.

Pentru alte propuneri sau solicitare de informații accesați site-ul : www.10kbrazii.ro sau pagina de facebook: https://www.facebook.com/10kbrazii/

Ultimele Stiri
abonare newsletter