Actualitate

3 motive pentru care este important să citim cărți pentru dezvoltarea personală (P)

Activitatea cititului există în istoria omenirii de sute de ani. Beneficiile acesteia sunt bine documentate, astfel că, până și în prezent, puține alte activități ne aduc la fel de multă satisfacție.

Acea clipă de relaxare în care îți iei o carte bună și pătrunzi în universul creat de autor este cu adevărat unică. Cu toate acestea, cititul poate fi și deosebit de instructiv și te poate motiva în multe feluri. Cărțile de dezvoltare personală sunt foarte populare pentru o categorie însemnată de persoane, de la părinți care caută sfaturi pentru creșterea celui mic, până la antreprenori care doresc să își dezvolte afacerea. Toți acești oameni pot beneficia de ajutorul dat de carti de dezvoltare personala, iar, în ultimii ani, unele librarii online, precum Bookzone, au inceput sa aiba "pe stoc" o colecție importantă de  cărți motivaționale. Însă, care sunt mai exact beneficiile acestora? Să descoperim împreună trei motive pentru a citi cărți pentru dezvoltarea personală:

Ne inspiră să fim mai activi - Să fim sinceri, este ușor să ne gândim seara, înainte de culcare, că începând cu ziua de mâine vom începe un stil de viață mai sănătos, vom face exerciții și ne vom găti singuri micul-dejun. Cu toate acestea, la prima oră a dimineții, când sună alarma și nu știm cum să ne pregătim mai repede pentru serviciu, motivația este în bună parte dată uitării. Acest subiect este tratat pe îndelete în multe cărți pentru dezvoltarea personală, care pun accentul pe aplicațiile practice ale acestor gânduri. Vei învăța astfel cum să acționezi și cum să rămâi motivat, făcând din aceste gânduri o realitate.


Ne ajută să gândim pozitiv - "Negativitatea" este contagioasă, iar această stare ne poate afecta profund, pe termen lung avand posibilitatea de a conduce la depresie. Dacă ai de gând să faci schimbări importante în viața ta, va trebui să adopți o atitudine pozitivă. Există  cărți pentru dezvoltarea personală care te pot ajuta să generezi automat această stare, aducând încredere în propriile forțe. De cele mai multe ori, singurul lucru care ne poate opri de la a ne înfăptui visele este un blocaj mental, dat de propriile gânduri negative. Astfel, cu cât vei avea o atitudine mai pozitivă, cu atât vei avea mai mult succes, oricare ar fi definiția ta pentru acest concept.

Cărțile motivaționale ne fac mai fericiți - Alături de calitatea de a genera pozitivitate, cele mai multe  cărți pentru dezvoltare personală pun accentul pe una dintre componentele cele mai importante ale vieții: fericirea. Chiar și lecturarea unei cărți cu citate sau simple propoziții motivaționale ne va ajuta să ne simțim mai fericiți și are darul de a ne calma temerile.


Prin urmare, pregătește-te să îți schimbi complet stilul de viață! Cu toate acestea, va trebui să acționezi și pe cont propriu, punând în practică sfaturile învățate. Pentru o colecție cu adevărat impresionantă de  cărți de dezvoltare personală și motivaționale , îți recomandăm libraria online www.bookzone.ro, care dispune de o gama diversă de titluri și volume noi, perfecte pentru a te motiva! Nu mai sta pe gânduri, comandă online de la Bookzone și fă schimbarea pe care o dorești chiar acum!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter