Actualitate

7 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre implantul dentar! (P)

Puține persoane încă au nelămuriri cu privire la tratamentele cu implant dentar, însă dacă te numeri printre oamenii care încă nu au apelat la această soluție revoluționară, trebuie să știi că implantul dentar este tratamentul de ultimă generație care poate înlocui orice dinte cu unul artificial, care arată și se comportă precum cel natural.

Astfel, în rândurile ce urmează vei descoperi 7 lucruri pe care trebuie să le știi despre tratamentele cu implant dentar și consecințele acestora.

Rata de succes a tratamentului este foarte ridicată


Igiena orală este factorul care influențează decisiv succesul acestui tratament. O igienă orală corespunzatoare te va ajuta să menții dinții și gingiile sănătoase și va susține buna funcționare a implantului dentar. Astfel, atenția asupra igienei orale nu trebuie să dispară nici după terminarea tratamentului, motiv pentru care trebuie să periezi dinții cel puțin dimineața și seara. Pe lângă periuță, apa de gură și ața dentară sunt necesare pentru a elimina resturile alimentare rămase în urma periajului. În situația îngrijirii corespunzatoare, rata de succes a tratamentelor cu implant dentar depășește 95%.

Indiferent de vârstă, adulții pot beneficia de acest tratament


Orice pacient care a depășit vârsta de 18 ani poate opta pentru un astfel de tratament. Specialiștii în implantologie din cadrul clinicii stomatologice Dental Excellence explică faptul că abia dupa această vârstă se vor forma definitiv arcadele dentare. Pe lângă vârstă, un alt aspect de importanță deosebită este starea ta generală de sănătate. Informează-te înainte în legătură cu permisiunile și contraindicațiile care îți revin pentru a putea avea toate informațiile atunci cand alegi un implant dentar.

Estetică ireproșabilă


Implantul dentar imită structura dintelui natural și se comportă ca acesta, motiv pentru care nu vei sesiza nicio diferență din punct de vedere al aspectului. Astfel, zâmbetul tău își va recăpăta frumusețea, iar tu vei regăsi încrederea în tine și vei putea socializa fără momente stânjenitoare cauzate de aspectul dinților.

Poți mânca fără griji


Confortul și funcționalitatea asigurate de un implant dentar sunt poate chiar mai ridicate decât cele oferite de un dinte natural, așadar nu vei avea nicio problemă la mestecarea alimentelor tale preferate.

Durabilitate garantată


Dacă starea ta de sănătate este bună și daca acorzi atenție igienei orale, te vei putea baza pe implantul dentar pe tot parcursul vieții. Trebuie să știi, totuși, că fumatul poate reduce perioada de funcționare a unui implant dentar în situația în care va afecta țesuturile din cavitatea bucală.

Previne migrarea și afectarea dinților vecini

Lipsa unui dinte va duce, inevitabil, la apropierea dinților învecinați spațiului lipsă. Pe lângă faptul că aspectul danturii va fi inestetic și fizionomia ta se va modifica, poți întampina și probleme legate de depunerile de tartru din cauza îngreunării procesului de igienizare orală. Spre deosebire de alte soluții de înlocuire a dinților, implantul dentar nu va afecta dinții vecini.

Cu toate acestea, trebuie să știi că amânarea interventiei cu mai mult de două luni de la desprinderea dintelui natural va duce la micșorarea spațiului lăsat liber. Din acest motiv, inserarea implantului dentar va fi îngreunată, iar acest lucru va mari gradul de complexitate al interventiei și, evident, riscul de eșec. Astfel, recomandarea este să stabilești împreună cu medicul inserarea rădăcinii artificiale în termen de 2 luni de la extracția dintelui natural sau de la desprinderea acestuia.

Te ajută să economisești sume importante

Prin optarea pentru un tratament cu implant dentar în timp util, vei reuși să eviți o serie de cheltuieli importante asociate posibilelor complicații, precum:

- resorbția osoasă - țesutul osos care a susținut rădăcina dintelui natural se va retrage (va pierde volum) în cazul în care nu vei insera rădăcina artificială în urma vindecarii zonei extracției;

- retracția gingivală - gingiile care acoperă dinții vecini se retrag, expunând rădăcinile și mărind riscul de apariție a cariilor și altor afecțiuni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter