Actualitate

Angajaţii Aeroportului au ieşit în stradă. Au pichetat Prefectura Cluj

Zeci de angajaţi ai Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" au manifestat, joi, pentru a cere sprijinul prefectului judeţului Cluj în declanşarea unei acţiuni care să ducă la anularea deciziei de numire a trei membri în Consiliului de Administraţie al aeroportului, care, consideră manifestanţii, nu sunt specialişti şi au fost numiţi pe alte criterii decât cele cerute de lege.

Protestatarii au avut pancarte cu următoarele mesaje: “Domnule prefect, aplicaţi legea” şi “Atacaţi HCJ 33/2019”

Potrivit reprezentantului Sindicatului Independent din cadrul aeroportului clujean, Ana-Maria Creţu, cele trei persoane au fost numite în Consiliul de Administraţie provizoriu în februarie 2019 în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean Cluj.


"Noi i-am comunicat domnului prefect printr-o sesizare motivele de nelegalitate şi am solicitat atacarea acestei hotărâri în contencios administrativ. Am făcut demersurile în martie, nu s-a întâmplat nimic. (...) Suntem singura instituţie din subordinea CJ care nu avem adoptat încă bugetul şi toate aceste piedici ne-au fost puse de către noii membri ai Consiliului de Administraţie, care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea 109 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor şi nu sunt specialişti. Pur şi simplu nu doresc dezvoltarea noastră', a spus Ana-Maria Creţu, care este şi şef Birou Investiţii.

Unul dintre neajunsurile faptului că bugetul nu a fost adoptat este şi acela că proiectul construirii unei căi de rulare paralelă cu pista stagnează, ceea ce poate duce atât la o întârziere în planurile de zbor, cât şi la o dezvoltare mai lentă a aeroportului, respectiv pierderea unor oportunităţi.


"Construirea unei căi de rulare paralelă cu pista este absolut stringentă şi nu se poate face atâta vreme cât nu există un buget aprobat. Faptul că nu există poate duce la întârzieri în traficul aerian. Avem o cale de rulare pe care se poate circula doar condiţionat, doar cu restricţii. Şi atunci întârziem zborurile, pentru că trebuie să întoarcem avioanele pe pistă", a spus Creţu.

Ea a explicat că anumite companii aeriene reproşează conducerii lipsa unui ritm mai susţinut de dezvoltare, spunând că tocmai de aceea aleseseră aeroportul clujean, datorită perspectivelor bune.


Cei aproximativ 80 de sindicalişti au rămas în faţa Prefecturii Cluj timp de o oră, urmând să revină şi vineri pentru a-şi spune nemulţumirile. Ei aşteaptă ca o delegaţie care să îi reprezinte să fie primită de prefectul Aurel Cherecheş.

Următoarea acţiune planificată va avea loc în 14-15 mai în Piaţa Unirii, unde ar urma să vină 250 de persoane la protest.


Acţiunea de joi este a cincea de acest fel pe care Sindicatul Independent din cadrul Aeroportului "Avram Iancu" o organizează pentru a cere sprijin sau pentru a protesta împotriva unor decizii ale CJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter