Actualitate

Peste 10 kg. de obiecte şi bijuterii de argint, descoperite la un chinez pe Aeroportul Cluj

Poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca şi lucrătorii vamali au descoperit în bagajele unui cetăţean chinez, peste 10 kilograme de obiecte vechi şi bijuterii din metal alb, presupuse a fi din argint, fără a deţine documente legale.

În data de 6 mai, în jurul orei 14.20, la Aeroportul Cluj-Napoca s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, călătorind pe ruta Cluj-Munchen-Beijing, un cetăţean chinez în vârstă de 32 de ani.

“Cu ocazia controlului de securitate, lucrători din cadrul Brigăzii Antitero ne-au informat că au suspiciuni cu privire la bagajele persoanei în cauză, fapt pentru care poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit al acestora. Astfel, au fost descoperite mai multe obiecte vechi şi bijuterii din metal alb (cercei, inele, brăţări), susceptibile a fi din argint, în greutate totală de 10.737 grame. Cu privire la bunurile descoperite, cetăţeanul chinez a declarat că le-a achiziţionat de la diverse persoane din diferite târguri de antichităţi. Întreaga cantitate bunuri a fost reţinută de către autoritatea vamală urmând a fi predată Trezoreriei şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj în vederea evaluării şi expertizării, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, transmit poliţiştii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter