Actualitate

Cum arată creşa de un million de euro din Grigorescu - GALERIE FOTO

Creșa “Căsuța Iepurașilor” de pe strada Donath a fost deschisă joi, 2 mai, după cum a anunţat primarul Emil Boc. Creșa a fost construită de Primăria Cluj-Napoca şi are o capacitate de 90 de locuri. Valoarea investiției de la bugetul local este puţin peste 4 milioane de lei.

Clădirea modernă a noii creșe este structurată pe un regim de înălțime P+E+Er, cuprinzând: spații de acces; 4 grupe de copii cu acces pentru fiecare grupă la săli de joacă, dormitoare, grupuri sanitare; spațiu medical; spațiu administrativ; spațiu tehnico-gospodăresc; spațiu de joacă în aer liber.

“Sustenabilitatea clădirii a fost realizată prin folosirea materialelor ecologice, cu o componentă mică de carbon, și au fost utilizate soluții constructive de instalații cu impact minim asupra mediului. La construcție au fost utilizate o parte din materialele obținute prin demolarea clădirii existente pe amplasament (piatra, cărămida), sisteme de consum eficient și economic al apei (reciclarea apei pluviale). De asemenea, au fost implementate sisteme alternative de generare a energiei prin panouri solare, iar încălzirea/răcirea spațiilor este asigurată prin montarea unor pompe de căldura și circuite în pereți”, potrivit unui anunţ postat pe Facebook de primarul Emil Boc.


“Primăria Cluj-Napoca urmărește crearea de noi creșe, respectiv extinderea celor existente, pentru mărirea numărului de locuri”, a mai spus Boc.

În acest moment, pe raza municipiului Cluj-Napoca, în unitățile aflate în subordinea Primăriei, există un număr de 1232 locuri în creșe.


“Pe termen mediu, alte 180 de locuri vor fi date în folosință. În prezent se lucrează la viitoarea creșă de pe strada Gr. Alexandrescu, care va avea o capacitate de 90 de locuri. De asemenea, au fost demarate procedurile pentru extinderea creșei de pe ‪strada Meziad numărul 4, cu o capacitate similară de 90 de locuri”, a mai spus primarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter