Actualitate

“Management eficient”? Venituri mai mici la Sala Polivalentă în 2019, salarii mai mari pentru angajaţi şi bani pentru delegaţii

În ciuda numeroaselor evenimente şi concerte care au loc în Sala Polivalentă, “bijuteria Clujului” a estimat venituri mai mici în 2019. În ciuda acestui fapt, salariile angajaţilor vor creşte în acest an.

În ultimii doi ani, Sala Polivalentă a devenit un obiectiv important la nivel naţional şi internaţional în ceea ce priveşte organizarea de evenimente cultural-artistice şi pentru competiţii sportive.

“Având în vedere că unele evenimente cultural-artistice şi sportive care au avut loc în anul 2018 au caracter periodic şi nu se vor mai organiza în 2019, în estimarea veniturilor pentru acest an s-a pornit de la calendarul evenimentelor anunţate. În consecinţă, pentru anul 2019 se estimează realizarea de venituri în sumă totală de 4.282.000 lei, compuse din venituri din chirii pentru organizarea evenimentelor (4,2 milioane lei), alte venituri (80.000 lei) şi venituri financiare (2.000 lei)”, se arată în analiza veniturilor şi cheltuielilor a Sălii Polivalente.


“Urmare a estimării unor venituri mai mici în anul 2019 decât în 2018, s-a făcut o estimare a cheltuielilor. Pentru anul acesta se estimează cheltuieli de 3,4 milioane lei, compuse din cheltuieli cu bunuri şi servicii (1,2 milioane lei), cheltuieli cu impozite şi taxe (980.000 lei), cheltuieli cu personalul (1,2 milioane lei), alte cheltuieli de exploatare (90.000 lei) şi cheltuieli financiare (1.000 lei)”, mai menţionează documentul citat.

Cu toate acestea, conducerea Sălii Polivalente susţine că salariile angajaţilor vor creşte în acest an.


Cheltuiala de natură salarială este singura componentă a cheltuielilor care se estimează să fie mai mare în 2019 pe motiv de aliniere a salariilor la nivelul celor de pe piaţa forţei de muncă şi pentru fidelizarea angajaţilor existenţi. Totodată, pentru angajaţii societăţii se prevăd cheltuieli pentru pregătirea profesională, însă, se consideră mai eficient schimbul de experienţă cu angajaţii altor societăţi, iar pentru acestea sunt prevăzute cheltuieli pentru delegaţii”, transmite conducerea Sălii Polivalente.

Estimarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 prevede realizarea unui profit brut de 787.000 lei.


“Comparativ cu primii ani de activitate, în care eforturile echipei manageriale au fost depuse în sensul pătrunderii pe piaţă şi a câştigării unui public cât mai numeros, în anul 2018 eforturile au fost depuse în special pentru eficientizarea capitalului investit. În 2019, politica continuă în acelaşi sens, utilizarea resurselor umane şi financiare în scopul obţinerii de profit. Resursele materiale şi financiare sunt asigurate la un nivel care să permită desfăşurarea activităţii de exploatare în condiţii foarte bune. În continuare, pentru anii 2020 şi 2021 se prevede realizarea de profit astfel încât până în anul 2021 să poată fi recuperată integral pierderea din perioad 2014-2017”, mai menţionează documentul citat.

Sala Polivalentă SA a fost înființată ca să gestioneze obiectivul Sala Polivalentă. Societatea a mers pe minus din 2014, de la înființare.


În 2015, Sala Polivalentă a avut venituri totale de 1,1 milioane lei şi cheltuieli de 2,8 milioane lei, la o cifră de afaceri de 1 milion de lei. Pierderile s-au ridicat la suma de 1,6 milioane lei

În 2016, veniturile totale au fost de 2,3 milioane de lei, iar cheltuielile puţin peste 3 milioane lei. Cifra de afaceri a fost de 1,9 milioane lei, iar pierderile înregistrate au fost de 730.000 lei.


În bugetul Sălii Polivalente pe anul 2017 s-au estimat venituri totale de 2,2 milioane lei şi cheltuieli totale de peste 3 milioane de lei.

Drept urmare, conducerea Sălii Polivalentă a propus Primăriei triplarea preţurilor şi tarifelor pentru 2018.

Sala Polivalentă este condusă de Ionuţ Rusu, numit politic, care se află într-un veşnic interimat ca director din anul 2015.

Ultimele Stiri
abonare newsletter