Actualitate

Un start-up CLUJEAN primește finanțare din Canada. Ideea indianului care „în viața trecută a fost transilvănean” valorează peste 15 mil. $

AlphaBlock, un start-up IT deschis de indianul Mukul Pal și soția sa clujeancă, Florina, a primit o finanțare din partea unui fond de investiții din Canada, pentru a-și perfecționa produsul.

AlphaBlock este o soluție bazată pe tehnologii de inteligență artificială și blockchain pentru gestionarea riscurilor cu care se confruntă fondurile de pensii. Valoarea investiției acordate de fondul Real Ventures din Toronto nu a fost dezvăluită, dar, în urma acestei finanțări, start-upul clujean este evaluat la 15 milioane de dolari, potrivit EU Startups.

Fondator și CEO al start-upului AlphaBlock este Mukul Pal, un antreprenor ajuns la Cluj-Napoca tocmai din India. Soția sa, Florina, originară din Cluj, ocupă poziția de technical lead în startupul Fintech, conform startupcafe.ro.


Cu o experiență de peste 20 de ani în investiții și consultanță, Mukul Pal a studiat științe și business în India, după care a făcut un masterat în economie și statistică la Universitatea  „Babeș-Bolyai”, între 2014-2016. De asemenea, a studiat domeniul FinTech (tehnologii financiare) în SUA, la MIT. În februarie 2018 a înființat AlphaBlock, care își are centrul de cercetare-dezvoltare la Cluj-Napoca, dar operează în SUA, Europa și India, având sediul social în apropiere de Los Angeles.

Citește AICI interviul exclusiv acordat de Mukul Pal pentru Monitorul de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter