Actualitate

De ce un iPhone 8 este o idee bună în decembrie 2018 (P)

De ce recomandăm un iPhone 8, deși nu mai este un telefon Apple de ultimă generație?

Motivele sunt multiple: aspectul conservator, performanța extrem de bună și prețul accesibil specific unui smartphone ce se apropie de vârsta de un an. Este un iPhone 8 potrivit pentru tine? Citește în rândurile următoare.

iPhone 8 urmărește linia conservatoare a celor de la Apple. Evoluție în loc de revoluție. Politica pașilor mărunți. Indiferent de modul în care vreți să îi spui, iPhone 8 pare să nu aducă nimic nou pe piața smartphone-urilor. Deși numele indică un nou ciclu, iPhone 8 este de fapt partea a doua a lui iPhone 7. Drept urmare, upgrade-urile se află la interior, nu la exterior.


iPhone 8 este echipat cu un procesor atât de puternic, încât testele au arătat că este mai performant decât un MacBook Pro, un laptop ce are la bază procesoare create de Intel. Procesorul este primul din gama celor care sunt orientate către AR (augmented reality) și aplicațiile care fac uz de această tehnologie.

Sistemul de camere este de cea mai nouă generație: un senzor mai mare, un sistem de lentile mai bun și un procesor de imagine ce scoate rezultate mai bune. Capabilitățile video ale camerei au fost, de asemenea, îmbunătățite, prin adăugarea stabilizării optice și a înregistrării 4K la 60 de cadre pe secundă.


Încărcarea wireless este un alt aspect pe care fanii l-au așteptat ani la rând. Odată cu lansarea versiunii 11.2 a sistemului de operare iOS, iPhone 8 poate fi încărcat de orice pad Qi cu 7.5W. Un charger Qi poate fi cumpărat de la majoritatea magazinelor de profil, iar prețurile variază în funcție de bugetul fiecăruia.

Așadar, iPhone 8 are cel puțin trei mari upgrade-uri ce ar justifica achiziția. Însă este acesta destinat tuturor fanilor Apple? În mod cert nu. iPhone 8 a devenit prietenul cel mai bun al operatorilor de telefonie. Pentru clienții care doresc cea mai nouă tehnologie, dar care nu dispun de bugetul noilor smartphone-uri Apple, iPhone 8 este compromisul perfect.


Ce pierd clienții prin alegerea unui iPhone 8? Ecrane ceva mai mari, sisteme de camere mai complexe și FaceID. În rest, performanța este aceeași, Apple Pay este același, iar iOS 12 este același. Iar pentru consumatorii cu un buget fix, aceste caracteristici sunt mult mai importante decât orice FaceID sau animoji.

Dacă tot am adus vorba despre sistemul de oparare, Apple ne-a obișnuit să își țină telefoanele active pentru cât mai mult timp. iOS 12 este compatibil cu iPhone 5S, un telefon care a fost lansat în urmă cu 5 ani! De aceea, este corect să presupunem că iPhone 8 va primi suport software cel puțin până în 2023.


Așadar, iPhone 8 este o idee bună și la final de 2018, când toate smartphone-urile par să fi adoptat același design. S-ar putea ca alegerea unui iPhone 8 să te scoată de fapt în evidență!

PS: Un alt motiv pentru care ar trebui să-ți îndrepți atenția către un iPhone 8: este cel mai accesibil nou smartphone de culoare roșie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter