Actualitate

Doi consilieri locali din Cluj sunt cercetați pentru incompatibilitate şi conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 6 aleşi locali, dintre care doi sunt consilieri locali la primării din județul Cluj.

Ciobanu Octavian Andrei, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii, Judeţul Cluj și Matiș Traian, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Rîşca, Judeţul Cluj sunt cele două persoane cercetate de către Agenția Națională de Integritate pentru încălcarea mai multor prevederi legale.

Potrivit ANI, Ciobanu Octavian Andrei ar deține simultan, începând cu data de 22 iunie 2016, funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, încălcând astfel dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.


În cazul fostului consilier Matiș Traian, ANI cercetează faptul că în perioada 03 august 2016 - 30 mai 2017 a deţinut simultan cu funcţia de consilier local şi pe cea de consilier al primarului, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Rîşca, încălcând astfel dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Matiș Traian nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.


Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective.

Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter