Actualitate

Cotoc a încercat să-și șteargă amprenta de pe FALIMENTUL Amprenta SRL!

Amprenta SRL, firma de bază a grupului de companii controlat de Decebal Cotoc, a dispărut discret în 2012, înglodată în datorii. Ca să își lustruiască imaginea, Cotoc a „născut” o firmă nouă, cu nume asemănător, Amprenta Advertising.

 - După ce a strâns datorii de milioane de euro, patronul Amprenta, Decebal Cotoc, și-a spălat imaginea fiscală

 - A îngropat o firmă și a „născut” alta, cu același nume


 - Deși înregistrează profit, noua Amprenta pare să meargă pe același drum, cu datorii de aproape 1 milion de euro în 2016

Amprenta SRL, firma de bază a grupului de companii controlat de Decebal Cotoc, a dispărut discret în 2012, înglodată în datorii. Ca să nu își păteze imaginea, Cotoc a „născut” o firmă nouă, cu nume asemănător, Amprenta Advertising.


După o activitate aparent profitabilă întinsă pe un deceniu, Amprenta SRL (J12/515/2001, CUI 13814426) a dispărut de pe fața pământului. Sau, cel puțin așa a crezut Decebal Cotoc, după o jonglerie fiscal-juridică, menită să ascundă falimentul de creditori și de partenerii de afaceri.

Până în 2010, Amprenta SRL a acumulat datorii de milioane de euro (vezi tabelul bilant-amprenta-veche-13814426). La presiunea creditorilor și pus în imposibilitatea de a mai participa la licitații și achiziții publice din cauza bilanțului dezastruos, Cotoc a decis la finalul anului 2011 să îngroape datoriile odată cu firma.


Amprenta SRL a dispărut la Cluj și a apărut la Alba, cu un alt nume

În 26 septembrie 2011, asociații Amprenta SRL, Decebal Cotoc, Mirela Vancea și Codruța Kali, au decis schimbarea denumirii societății comerciale în DMC Independece Media SRL (DMC = D(ecebal)+M(irela)+C(odruța), vezi hotararea-7-amprenta-veche), apoi, în 6 decembrie 2011, mutarea sediului firmei în Alba Iulia (J01/726/30.03.2011), pe strada Tudor Vladimirescu 50A, unitatea B4, et. 1, și desființarea punctului de lucru din Cluj (vezi hotararea-8-amprenta-veche).


După sărbătorile de iarnă, în 31 ianuarie 2012, la Tribunalul Alba a fost depusă o cerere de deschidere a procedurii simplificate de insolvență (vezi insolventa-faliment-amprenta-veche), iar în 5 martie, o lună mai târziu, aceeași instanță decide deschiderea procedurii simplificate de faliment. Foarte repede, nu-i așa?

Actele pare că au fost pregătite din timp, iar insolvența și, ulterior, falimentul societății DMC Independence Media SRL au mers șnur, astfel că, în 8 octombrie 2012, Tribunalul Alba a pronunțat hotărârea de închidere a procedurii de faliment cu radierea societății din Registrul Comerțului.


O nouă Amprenta, cu aceleași însemne

Pentru că Amprenta SRL era numele prin care partenerii de afaceri și mai ales politicienii făceau legătura cu numele Cotoc, jongleurul nu a lăsat grupul de firme fără „amprentă”.

În septembrie 2013, Registrul Comerțului emite un certificat de înregistrare pentru Amprenta Advertising SRL (J12/2723/2013, CUI 27619166), schimbând numele unei firme înființată în 2010 (vezi amprenta-advertising-firma-noua-cotoc). Astfel, cu o firmă nouă, curată, cu un nume asemănător, Decebal Cotoc este back in business.

Businsess care pare să meargă pe același drum cu al vechii Amprente, pentru că, datele de la Ministerul Finanțelor (vezi bilant-amprenta-noua-27619166) arată că datoriile se apropie vertiginos de un milion de euro.

S-a ascuns la mall

Dacă sunteți curioși și vă întrebați unde și-a „parcat” Cotoc Amprenta pe perioada procedurii de insolvență și faliment, o să aveți o surpriză. Pe strada Tudor Vladimirescu nr. 50A din Alba Iulia, am găsit o clădire imensă, cu pereți de sticlă... Alba Mall!

De ce Amprenta?

Decebal Cotoc avea nevoie de numele Amprenta pentru că sub acesta este cunoscut pe piața de publicitate și a intereselor politice și pentru că, sub numele Amprenta, a participat la licitații și a obținut contracte cu instituții publice (printre care și Primăria Cluj-Napoca) și societăți și regii subordonate acestora. Numele Amprenta înseamnă relații cu lumea politică și cu directorii de regii, dar înseamnă și țepe și promisiuni neonorate. Care îl ajung din urmă pe Cotoc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter