Actualitate

UPDATE Primarul din Beliș, reținut pentru fapte ilegale la regimul silvic

Polițiștii clujeni au reținut, în urma unor percheziții realizate în 8 locații de pe raza județului Cluj, trei bărbați bănuiți de fapte ilegale la regimul silvic. Unul din aceştia ar fi primarul comunei Beliş, Viorel Matiş.

 Trei pădurari din Cluj, reţinuţi pentru defrişări ilegale. Prejudiciului se ridică la 250.000 euro. Trei pădurari din Cluj, reţinuţi pentru defrişări ilegale. Prejudiciului se ridică la 250.000 euro.

UPDATE

Primarul comunei Beliș, Viorel Matiș (PSD), a fost reținut de polițiștii clujeni, fiind suspectat de comiterea unor fapte ilegale la regimul silvic în vremea când era lucrător silvic, au declarat, marți, surse judiciare, potrivit Agerpres.

--------------------------------------------------------------


„La data de 14 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu polițiști din cadrul  Secției 8 Poliție Rurală Huedin, Poliției municipiului Cluj-Napoca și Serviciului Criminalistic, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, au efectuat percheziții în locații din municipiul Cluj-Napoca, oraș Huedin și comunele Beliș, Poieni și Mărișel, județul Cluj.

Prin punerea în executarea mandatelor de percheziție au fost descoperite și ridicate bunuri și înscrisuri care servesc ca probe în dosarul penal și au fost sechestrate obiecte și diverse sume de bani.


În cauză au fost extinse cercetările față de trei bărbați, în vârstă de 50, 40 și  59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Beliș, respectiv comuna Poieni, județul Cluj, care la data săvârșirii faptelor îndeplineau atribuții de lucrători silvici”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Potrivit acestora, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a bărbaților, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la infracțiunea de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier național, furt de arbori din fondul forestier național și fals intelectual, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 46/2008, republicată, privind Codul Silvic, respectiv de Codul Penal.


Valoarea prejudiciului stabilit până în prezent se ridică la echivalentul în lei a circa 250.000 euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter