Actualitate

Percheziţii la Cluj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de circa 250.000 euro

Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţa, 30 de percheziţii în judeţele Mureş şi Cluj, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la circa 250.000 de euro.

mascati perchezitii sursa foto stiripesurse.ro mascati perchezitii sursa foto stiripesurse.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), la percheziţii participă 58 de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Mureş şi Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

"Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2013 - august 2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fi efectuat tranzacţii comerciale fictive cu 14 societăţi din judeţele Mureş şi Cluj, valoarea livrărilor ridicându-se la peste 2.750.000 de lei. În fapt, societatea din Târgu Mureş ar fi creat un circuit în care ar fi fost angrenate societăţi de tip 'fantomă', prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale", se arată în comunicatul IGPR.


Potrivit IGPR, în urma percheziţiilor vor fi puse în aplicare 19 mandate de aducere, persoanele respective urmând să fie conduse la audieri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter