Actualitate

UPDATE. COD PORTOCALIU de PLOI şi VIJELII în judeţul Cluj. O persoană a fost prinsă sub un acoperiş smuls de vânt

Judeţul Cluj se află joi după amiaza sub cod portocaliu de vijelii şi furtuni.

UPDATE

O persoană a fost rănită după ce a fost prinsă, joi după amiază, sub acoperişul unei clădiri care a fost smuls de vântul puternic, aceasta fiind transportată la spital în stare conştientă.


Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, că persoana respectivă a fost scoasă conştientă de sub acoperiş, că a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital.

“Şapte echipe ale ISU Cluj intervin în judeţ pentru remedierea unor situaţii cauzate de furtună şi de vântul puternic. Vântul a doborât copaci pe maşini pe două străzi din Cluj-Napoca, a doborât un stâlp de comunicaţii în comuna Floreşti, a smuls acoperişurile unor blocuri în municipiul Dej şi a unei hale în Cluj-Napoca. De asemenea, s-a înregistrat şi o persoană prinsă sub un acoperiş în Cluj-Napoca, aceasta fiind scoasă conştientă şi transportată la spital”, a menţionat Andrei Biriş.


Ulterior, ca urmare a vântului puternic, echipele ISU Cluj au intervenit pe mai multe străzi din Cluj-Napoca, iar serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au intervenit şi ele în cazul unor arbori doborâţi în localităţile Beliş, Mărgău, Gherla, Gârbou şi Mica.

ŞTIREA INIŢIALĂ


Atenţionarea se află în vigoare de la ora 15.40 până la ora 16.40.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie se vor semnala intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice. Aversele vor cumula 25...30 l/mp.


Printre zonele afectate se află municipiile Cluj-Napoca, Dej, Câmpia Turzii, Gherla, Turda şi comunele Aiton, Apahida, Baciu, Bonţida, Chinteni, Cojocna, Feleacu, Jucu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter