Actualitate

Cochete pe biciclete. Biciclistele din Cluj, aşteptate în weekend să pedaleze în rochii şi pantofi cu toc

Biciclistele din Cluj sunt aşteptate duminica 14 mai la o plimbare prin centrul oraşului în încercarea de a promova mersul pe bicicletă.

Punctul de întâlnire va fi Parcul Central "Simion Bărnuţiu", începând cu ora 14:00. Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN), organizatorul evenimentului, spune că sunt invitate să vină pe două roţi, în ţinute cochete, “toate fetele, domnişoarele şi doamnele pentru care bicicleta este sau ar putea deveni un mijloc firesc de deplasare cotidiană în oraş”.

Coloana de bicicliste îmbrăcate şic va urma în ritm lejer un traseu de circa o oră pe străzi din zona centrală a Clujului.


“Am constatat faptul că, şi în Cluj, dincolo de deficienţe de infrastructură, ce fac ca utilizarea bicicletei să fie în unele zone perceput ca insuficient de comodă sau sigură, există şi probleme de mentalitate şi prejudecăţi ce duc încă la o imagine publică mai nefavorabilă a bicicliştilor în general şi a biciclistelor elegante în mod special, generând o anumită reţinere pentru femei în a utiliza bicicleta ca mijloc cotidian de deplasare în oraş”, transmite Clubul de Cicloturism ”Napoca” (CCN).

Organizatorii Velo Chic Cluj 2017 au convingerea că pot atrage atenţia asupra situaţiei actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a întregii infrastucturi biciclistice existente, promise sau necesare în Cluj-Napoca.


“Participantele sunt aşteptate în ţinute elegante şi cât mai naturale. Fie că vor veni în fustă, rochie sau pantaloni eleganţi, fie că vor alege tocuri, balerini sau cizme, pălarii sau eşarfe, clujencele vor încerca să demonstreze că pedalatul înfrumuseţează şi că feminitatea există şi pe două roţi”, mai spun organizatorii.

Evenimentul este deschis şi băieţilor, cu condiţia să vină să pedaleze eleganţi.


Traseul va fi: Parcul Central ”Simion Bărnuţiu” - str.G.Coşbuc - str. Moţilor - str. Memorandumului - P-ta Unirii – Bd. 21 Decembrie 1989 - P-ta A.Iancu - P-ta Stefan Cel Mare - Al. Învăţătorului - P-ta A. Iancu - str. Cuza Vodă - str. I.P.Voiteşti - P-ta M.Viteazu - str. Horea - str. Gen.Dragalina - bd. 1 Decembrie 1918 - pasarela albastră - pistă biciclete mal Someş - str. Uzinei Electrice - str. Stadion - Parcul Central S.Bărnuţiu.

Participantele care nu au la îndemână duminică o bicicletă pot folosi gratuit bicicleta comunitară din sistemul ClujBike.

Ultimele Stiri
abonare newsletter