Actualitate

EUROVISION. "Yodel It!", clasată pe poziţia a şasea la casele de pariuri

Melodia "Yodel It!", care reprezintă România la concursul european Eurovision 2017, a fost apreciată de presa internaţională şi s-a clasat pe poziţia a şasea la casele de pariuri, anunţă un comunicat al televiziunii publice.

Reprezentanţii României la Eurovision 2017, Alex Florea & Ilinca, au urcat joi pe scena de la Kiev, pentru o noua repetiţie înainte de semifinala din 11 mai. Spectacolul a fost îmbunătăţit, dupa ce echipa TVR a avut şedinţe tehnice cu organizatorii, deşi mai sunt câteva probleme cu privire la felul în care producătorii show-ului folosesc camerele de filmat.

Alex Florea spune că mai are un amănunt important de rezolvat. Artistul a fost nevoit să încerce mai multe variante pentru coregrafia ce implică tunurile de pe scenă şi care urmează să dea o notă personală spectacolului României.


"Scena nu este atât de mare pe cât mă aşteptam, ceea ce mă obligă să-mi regândesc momentul în care mă urc pe tun, astfel încât să iasă aşa cum îmi doresc”, a explicat el.

"Această secvenţă mă solicită la maximum. Alex va executa acea saritură de pe tun, care îmi dă mari emotii”, a declarat Ilinca despre show-ul pe care îl pregătesc.


Alex Florea s-a accidentat la prima repetiţie de la Kiev. "Am fost primiţi de întreaga echipă de producţie cu îngrijorare. Ne-au întrebat încă de la intrarea în backstage cum se simte Alex şi si-au exprimat îngrijorarea cu privire la show-ul de pe scenă, în cazul în care artistul va cşdea şi a doua oară. Organizatorii au punctat foarte clar că Alex trebuie să urce pe tun atunci când este oprit şi nu în mişcare, ca să evite orice fel de căzătură. Noi le-am promis că acest lucru nu se va mai întâmpla şi am reuşit ca, în cele trei repetiţii, câte au fost în cadrul programului nostru de 20 de minute, să se încheie cu bine”, a povestit Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României, potrivit News.ro.

La a doua repetiţie, Ilinca a purtat rochia pe care o va îmbrăca în concurs, o creaţie Athena Phillip.


După repetiţii, Ilinca şi Alex, alături de Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei şi Mihai Alexandru, compozitorul piesei "Yodel It!", au susţinut o conferinţă de presă şi sesiune foto cu fanii şi jurnaliştii prezenţi la eveniment.

Show-ul României a încântat presa internaţională şi a plasat Yodel It! pe a şasea poziţie în topul alcătuit de casele de pariuri.


Pentru actuala ediţie, Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu, Tavi Colen, Paula Seling şi Cezar Ouatu vor alcătui juriul de experţi din România. Ei îşi vor exprima voturile în cele două semifinale şi în finală pentru toţi participanţii din concurs, cu excepţia reprezentanţilor României. Fiecare membru al juriului va evalua capacitatea vocală, performanţa pe scenă, compoziţia şi originalitatea piesei şi va nota artiştii favoriţi cu un set de puncte, de la 1 la 8, 10 şi 12.

Ilinca şi Alex Florea vor cânta în a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 11 mai. Marea finală va avea loc două zile mai târziu, pe 13 mai. În competiţie au rămas 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter