Actualitate

Depunere de coroane la statuia lui Mihai Eminescu şi moment cultural-artistic de Ziua Culturii, la Cluj-Napoca

Ziua Naţională a Culturii Române a fost marcată, duminică, la Cluj-Napoca, printr-o ceremonie de depunere de coroane de flori la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Teatrului Naţional şi un moment cultural-artistic în incinta acestuia.

Sursa foto Facebook Emil Boc Sursa foto Facebook Emil Boc

Primăria Cluj-Napoca a organizat, duminică, ceremonialul de sărbătorire a Zilei Naţionale a Culturii Române şi a naşterii lui Mihai Eminescu printr-o depunere de coroane de flori la statuia poetului din faţa Teatrului Naţional. Aici au depus coroane reprezentanţi ai unor instituţii publice, asociaţii culturale, universităţi şi partide politice.

Poetul Horia Bădescu, din partea Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj, a declarat că decretarea Zilei Naţionale a Culturii Naţionale de ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a fost “cel mai firesc moment”, potrivit Mediafax.


Sărbătorirea Zilei Naţionale a Culturii Naţionale s-a încheiat cu un moment cultural-artistic care a avut loc în incinta Teatrului Naţional, susţinut de către actriţa Elena Ivanca, care a recitat poezii de Mihai Eminescu, şi de soliştii Operei Naţionale Române Cluj-Napoca Bogdan Nistor, Oana Trîmbiţaş şi Eusebiu Huţan, acompaniaţi de pianista Codruţa Ghenceanu.

La manifestare au asistat peste 100 de persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter