Actualitate

Boc a părăsit DNA Ploieşti. Ce le-a spus procurorilor

Fostul premier Emil Boc a părăsit sediul DNA Ploieşti după mai mult de o oră de audieri în calitate de martor în dosarul în care Vasile Blaga este cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenţă, el spunând că a răspuns la întrebări privind ”procedurile de organizare şi funcţionare din partid şi din guvern”.

Emil Boc a parasit sediul DNA foto profit.ro Emil Boc a parasit sediul DNA foto profit.ro

”Am dat o scurtă declaraţie în calitate de martor şi am răspuns la întrebările organului de anchetă cu privire la procedurile de organizare şi funcţionare din partid şi din cadrul guvernului. Mai mult de atât nu pot să vă precizez”, a afirmat Emil Boc, la ieşirea de la DNA.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 11.00, iar la intrare nu a dat amănunte cu privire la dosarul în care a fost citat, el spunând doar că a fost chemat ca martor.


La DNA Ploieşti au fost audiaţi timp de aproximativ două ore şi foştii miniştri ai Economiei Adriean Videanu şi Ion Ariton. La plecare, aceştia nu au făcut declaraţii jurnaliştilor.

Surse judiciare declarau că foştii lideri ai PDL au fost citaţi ca martori de procurorii anticorupţie, pentru a da explicaţii în legătură cu modul în care a fost finanţată campania electorală derulată de acest partid, în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru trafic de influenţă.


În 28 septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploieşti, iar ulterior procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul său şi l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011 - 2012, când era secretar general al PDL.

Detalii despre acest subiect aici

Ultimele Stiri
abonare newsletter