Actualitate

Viitoarea bază sportivă din Gheorgheni, gata de inaugurare. Tot ce trebuie să ştii despre accesul în noul loc de recreere pentru clujeni

Cu o întârziere de câteva săptămâni, baza sportivă din cartierul Gheorgheni, deschisă pentru publicul larg, va fi inaugurată. În acest moment se mai lucrează doar la finisaje.

Parc Gheorgheni sursa foto Radio Cluj Parc Gheorgheni sursa foto Radio Cluj

Baza a fost amenajată în capătul cartierului Gheorgheni, pe locul fostului cartodrom, printr-o investiţie comună a primăriei şi Companiei Naţionale de Investiţii.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că toate lucrările majore au fost finalizate şi în acest moment se mai fac doar retuşuri şi operaţiuni de igienizare:


“Luna aceasta Compania Naţională de Investiţii va face recepţia lucrărilor. Este vorba de o investiţie de peste 20 de milioane de lei, pe o suprafaţă de 10 hectare. Baza de agrement cuprinde mai multe terenuri de minifotbal, de baschet, de fotbal, terenuri de tenis, un amfiteatru în aer liber, o zonă de parc de aventură, o zonă de paint-ball, piste de atletism dar şi o sală unde se pot practica sporturi indoor, în principal popice şi tenis de masă. De asemenea, a fost construită o sală multifuncţională, unde pot fi organizate evenimente”, a spus Ovidiu Cîmpean într-o emisiune la Radio Cluj.

Accesul în Parcul Gheorgheni şi utilizarea terenurilor sportive vor fi gratuite. Pentru a preîntâmpina aglomeraţia şi eventualele inconveniente, primăria va stabili un regulament în baza căruia să se facă accesul pe terenurile de sport şi în sala multifuncţională.


“Accesul va fi gratuit, dar va fi un sistem de programare şi rezervare, astfel încât să se asigure o utilizare civilizată a bazei sportive”, a mai spus Cîmpean.

Pe lângă terenurile sportive, în Parcul Gheorgheni au fost amenajate mai multe alei pentru promenadă, au fost plantaţi arbori şi au fost păstrate spaţii verzi în tot perimetrul bazei.


Ce dotări are baza de agrement

Disciplinele sportive, activităţile, construcţiile şi amenajările pentru baza de agrement din Gheorgheni sunt: fotbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, popice, skatepark, pista de alergare gen atletism, aparate fitness, escaladări plus bouldering, patinoar, sectoare picnic, alei şi spaţii verzi, iluminat public şi specific, construcţii uşoare pentru sport, spaţii auxiliare: birouri administrative, vestiare, grupuri sanitare, depozite şi pază, spaţii de alimentaţie publică şi spaţii comerciale, parcaje pentru autoturisme, accese rutiere şi pietonale.

abonare newsletter