Actualitate

Soţia senatorului Alexandru Cordoş, condamnată la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare

Mihaiela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, a fost condamnată, miercuri, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.

"'(...)Aplică inculpatei pedeapsa principală cea mai grea, aceea de 2 ani şi 3 luni, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv de 5 luni şi 10 zile, aceasta executând în final: 2 ani (doi) 8 luni (opt) şi 10 zile (zece) închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) C. pen., ca pedeapsă complementară. (...) În baza art. 91 Cp suspendă sub supraveghere pedeapsa aplicată inculpatei C.M.L., aceea de 2 ani 8 luni şi 10 zile închisoare, pe durata termenului de supraveghere prev. de art. 92 Cp, acela de 3 ani, care se calculează potrivit art. 92 alin. 2 Cp de la data de 26.10.2016 când decizia Curţii este definitivă", se arată în decizia Curţii de Apel Cluj.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Cluj, inculpatei i se impune să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei, pe durata termenului de supraveghere şi să presteze, pe timpul supravegherii, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Primăriei Feleacu, judeţul Cluj.

Pe 11 martie, soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, a fost condamnată de Tribunalul Cluj la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni de trafic de influenţă.

Avocatul acesteia, Tiberiu Ban, a declarat, atunci, pentru AGERPRES, că a fost vorba de două acte. 'I s-a aplicat o pedeapsă totală de trei ani şi şase luni cu executare. A fost acuzată de trafic de influenţă, două acte. Una compusă dintr-un singur act material şi ce-a de a doua, în formă continuată, din 26 de acte. Pedeapsa rezultantă e de trei ani şi şase luni', a menţionat Tiberiu Ban.

Acesta a mai spus că Mihaiela Cordoş a pledat pe procedura simplificată, recunoscând învinuirea şi probele din dosar.

În iunie 2015, procurorii DNA Cluj au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Cordoş pentru trafic de influenţă, iar pentru soţul ei, senatorul Alexandru Cordoş, şi fiica lor, Andreea, au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată Tiberiu Constantin Popan, pentru cumpărare de influenţă.

Conform DNA, în 2010, Mihaiela Cordoş ar fi primit de la o persoană 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/ evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

"În intervalul 2013 - prezent, inculpata a pretins şi a primit de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 - 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, Alexandru Cordoş, o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/ locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult etc", arată DNA.

În februarie 2014, Tiberiu Popan i-a dat printr-un intermediar Mihaielei Cordoş suma de 1.000 euro, mai arată DNA. În schimbul acestor bani, ea urma să-şi folosească influenţa pe care a pretins că o are asupra unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în vederea obţinerii, pentru Popan, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unităţii spitaliceşti menţionate.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil ce aparţine Mihaielei Cordoş.

Totodată, DNA arăta că s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de senatorul Alexandru Cordoş, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată, şi faţă de Andreea Alexandra Cordoş, fiica sa, pentru infracţiunile de cumpărare de influenţă (3 infracţiuni), complicitate la cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă (3 infracţiuni).

Ultimele Stiri
abonare newsletter