Actualitate

Prima reacţie a Primăriei Cluj-Napoca după îndepărtarea mesajelor UDMR. Cine se află în spatele firmelor de publicitate care deţineau panourile

Afişul pre-electoral al UDMR pe care scrie "Salvează Clujul de Bucureşti. Taxele noastre să îmbogăţească Ardealul NU Capitala” a fost dat jos, marţi, de către agenţii Poliţiei Locale a municipiului Cluj-Napoca, pe motiv că panoul publicitar pe care acesta era montat nu are autorizaţie de amplasare. Preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, se întreabă dacă nu cumva acţiunea a fost "ţintită”. Ce spune Primăria ?

Într-un comunicat de presă remis miercuri, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca susţin că panourile în cauză de pe străzile Romulus Vuia nr. 13, Tăietura Turcului f.n. (Tetarom), Calea Baciului nr. 22 și Calea Turzii nr. 194, pe care sunt amplasate inscripții, “sunt ilegale, fără a deține autorizație de construire”.

”Pentru panoul amplasat pe strada  Romulus Vuia nr. 13 (aparținând SC Insight Outdoor SRL) şi cel amplasat pe strada Calea Turzii nr. 194 (aparținând SC Adventure Publishing SRL), afişajul s-a făcut pe panouri ilegale, sancţionate ca atare de Primăria municipiului Cluj-Napoca prin amendă şi aflate în proces de desfiinţare la instanţele judecătoreşti. A fost nevoie de acţiune judecătorească deoarece panoul era amplasat pe proprietate privată. Panourile de pe strada Tăietura Turcului fn (Tetarom) (aparținând SC Adventure Publishing SRL) şi cel de pe Calea Baciului nr. 22 (aparținând SC Insight Outdoor SRL) sunt amplasate fără a deține autorizație de construire. În acest caz, polițiștii locali au întocmit proces verbal de constatare și sancționare a contravenției pentru lucrări fără autorizație de construire şi s-a dispus desfiinţarea în termen de 48 de ore ale acestora. În caz de neconformare va fi sesizată instanţa de judecată pentru desfiinţare”, spune Primăria Cluj-Napoca.


În spatele firmele SC Insight Outdoor SRL şi SC Adventure Publishing SRL se află oamenii din Amprenta Advertising. De altfel, şi adresele celor două firme sunt pe Octavian Goga nr. 42, unde îşi desfăşoară activitatea şi Amprenta Advertising. Reprezentanţii firmei au afirmat că este vorba despre ”o eroare administrativă internă”.

Patronul Amprenta Advertising este omul de afaceri Decebal Cotoc. Tot Cotoc este proprietarul postului de radio Napoca FM, unde primarul Emil Boc este invitat permanent, pentru a-și expune proiectele și promisiunile. Despre aceste subiecte puteţi citi aici şi aici.


Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, că, potrivit Constituţiei, libertatea de exprimare este inviolabilă, iar cenzura de orice fel este interzisă.

"Cerem explicaţii Primăriei Cluj-Napoca şi Poliţiei Locale, să ne spună în baza cărei legi a acţionat, ce articole şi ce lege au aplicat, în condiţiile în care Constituţia spune că libertatea de exprimare este inviolabilă, iar cenzura de orice fel este interzisă”, a spus Kovacs.


Marţi, preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, declara presei că textul de pe panouri nu este unul segregaţionist, ci se referă la descentralizarea fiscală, care va ajuta atât maghiarii, cât şi românii.

Deputatul UDMR Mate Andras Levente spune că afişul nu îndeamnă la extremism, ci promovează descentralizarea în domeniul finanţelor în regiunile istorice ale ţării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter