Actualitate

Planul lui Tişe dacă eşuează preluarea Cluj Arena de către Primărie

Emil Boc i-a convocat vineri pe consilierii locali în şedinţă extraordinară în încercarea de a obţine votul lor pentru prelurea Cluj Arena în domeniul Primăriei. În cazul în care şi a doua oară consilierii locali nu vor vota pentru această preluare, preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe a prezentat un plan de rezervă.

Planul lui Tişe dacă eşuează preluarea Cluj Arena de către Primărie Planul lui Tişe dacă eşuează preluarea Cluj Arena de către Primărie

Dacă în urmă cu o lună liberalii au pierdut pe mâna lor preluarea Cluj Arena în proprietatea Primăriei, Emil Boc a convocat o nouă şedinţă, de această dată una extraordinară, prin care încearcă să obţină acordul consilierilor locali pentru ca stadionul să intre în domeniul municipalităţii.

PNL a pierdut pe mâna lui preluarea stadionului în proprietatea municipalităţii după ce consilierii locali Florin Stamatian, Gabriela Moldovan şi Molhem Mohammad-Bachar au lipsit de la şedinţa de Consiliu Local, iar consilierii Radu Raţiu şi Rareş Ferdean s-au abţinut de la vot, fiind angajaţi ai societăţii care administrează Cluj Arena, astfel că PSD a profitat de acest lucru şi s-a abţinut de la vot. La finalul votului, Emil Boc a avut o izbucnire nervoasă la adresa consilierilor din opoziţie spunând că “PSD a dus Cluj Arena în disoluţie”. Pentru ca acest proiect să treacă ar fi fost nevoie de voturile a 2/3 din numărul consilierilor fiind vorba de patrimoniu.


Alin Tişe a prezentat propriul plan dacă proiectul se va împotmoli în Consiliul Local.

“Săptămâna viitoare în şedinţă vom avea un proiect privind trecerea stadionului în domeniul public. Primăria are în paralel şi va discuta încă o dată cererea de preluare. Noi vom trece în domeniul public stadionul şi vom decide pe ce cale vom merge. Sunt două căi: o primă cale este aceea în care Primăria votează şi acceptă să preia stadionul, iar ulterior Consiliul Judeţean votează şi acceptă să-l predea şi atunci stadionul va trece în domeniul public al municipiului. Dacă fie la Consiliul Judeţean, fie la Primărie, undeva se împotmoleşte procedura şi nu se votează transferul, atunci în momentul respectiv stadionul va intra în administrarea direcţiei noastre de administrare a patrimoniului public şi privat unde printr-un serviciu special vom prelua toate contractele pe care le are societatea Cluj Arena cu operatorii şi îl vom administra din bugetul judeţului prin angajaţi ai Consiliului Judeţean, personal contractual. Ei vor putea fi cei care lucrează actualmente la societatea Cluj Arena sau vor fi alţii pentru că va trebui să facem pentru partea de angajaţi contractuali un concurs dacă devin angajaţi ai Consiliului. Nu se poate să-i preluăm sub o altă formă. Societatea Cluj Arena va urma calea legală. În momentul în care va rămâne fără obiectul de activitate, ea de fapt nu mai există. Atunci va trebui într-o formulă juridică să vedem ce se întâmplă cu ea. Odată ce stadionul ca şi clădire intră în domeniul public atunci încetează şi contractul de asociere între Consiliul Judeţean şi societatea Cluj Arena. Dacă e vorba de datorii, cei care le pretind să ni le ceară. Să le ceară societăţii Cluj Arena. Dacă societatea va avea aceşti bani, îi va plăti, dacă societatea nu îi va avea, nu îi va plăti. În momentul în care obiectul din contractul de asociere dispare, societatea nu mai are obiect de activitate”, a spus Tişe.


În luna august, Emil Boc a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local cu proiectul de hotărâre privind preluarea Cluj Arena în patrimoniul municipalităţii care nu a fost pe placul opoziţiei.

Primarul Clujului a încercat să le explice consilierilor că Primăria va prelua stadionul, şi nu datoriile. La scurt timp după eşecul din Consiliul Local, PSD a solicitat o dezbatere “serioasă” pe această temă.


Societatea care administrează stadionul are de luni bune conturile blocate pentru că nu și-a plătit taxele şi impozitele în ultimii ani, datorând Primăriei Cluj-Napoca, la finele anului 2015, 12,5 milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter