Actualitate

Consiliul Judeţean îi dă cu ţârâita teren lui UTI pentru construirea unui nou parking la aeroport

După şase ani, Consiliul Judeţean Cluj nu este încă în stare să predea întreg amplasamentul companiei UTI pentru construirea unui parking şi a unui hotel de patru stele în perimetrul Aeroportul Internaţional Avram Iancu.

Proiectul construirii unui parking suprateran în perimetrul Aeroportului Cluj a fost amânat pe o perioadă nedeterminată după ce în zona unde ar urma să fie construit parkingul există clădiri care deservesc instituţii importante care îşi desfăşoară activitatea la aeroport şi care nu pot fi demolate.

Vama, Poliţia de Frontieră, Poliţia Transporturi Aeriene, MAI şi SRI au sedii în incinta aeroportului, sedii care ar urma să fie relocate pentru a face loc noului parking. După şase ani, Consiliul Judeţean a reuşit doar relocarea Unității Speciale de Aviație.


Consilierii judeţeni vor discuta miercuri un proiect de hotărâre privind trecerea unor imobile din administrarea Aeroportului Internaţional  Avram Iancu Cluj în administrarea Consiliului Judeţean Cluj.

În 2011, CJ a identificat nişte terenuri necesare derulării contractului de concesiune de lucrări publice cu firma UTI care avea ca obiect extinderea parcării auto existente, construirea unui nou parking auto etajat şi a unui hotel de 4 stele în perimetrul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.


“Având în vedere că tot în 2011, au fost suspendate obligațiile concesionarului de construire a parking-ului auto etajat până la data predării amplasamentului necesar construirii parking-ului ca urmare a relocării organismelor vămii, poliţiei de frontieră, poliţiei transporturi aeriene, M.A.I. şi S.R.I., titularul dreptului de administrare asupra terenurilor a rămas Aeroportul Internațional Cluj. Urmare a identificării unor spații pentru relocarea Unității Speciale de Aviație, pentru încetarea suspendării parţiale a contractului și predarea amplasamentului către concesionar este necesară încetarea dreptului de administrare al aeroportului asupra parcelelor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Dacă parkingul are şanse să se realizeze în viitorul apropiat, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre hotel.


“Cu privire la amplasamentul necesar construirii hotelului, se menține suspendarea contractului deoarece, există un litigiu. Deși instanța de fond a admis acțiunea județului Cluj, societatea Aviatrans a formulat apel împotriva acestei sentințe, fapt ce întârzie reglementarea situației juridice a imobilului”, spun reprezentanţii CJ Cluj.

Parkingul supraetajat ar urma să aibă o capacitate de 1470 de locuri de parcare şi va fi construit în partea stângă după vechiul terminal.


Parcarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A. se află în administrarea societăţii UTI Parking & Hotel Management S.R.L. în baza unui contract de concesiune încheiat la nivelul anului 2010.

În acest moment, parcarea pentru pasageri sau însoţitori ai acestora costă între 1 leu (10 minute) şi 320 de lei (15 zile).

Ultimele Stiri
abonare newsletter