Actualitate

Scad preţurile la parkingul de la aeroport?

Aparent abandonat, proiectul construirii unui parking suprateran în perimetrul Aeroportului Cluj revine în actualitate. Odată construit, tarifele la parcare ar putea scădea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe a anunţat că a reluat discuţiile cu firma UTI pentru construirea unui parking supraetajat cu o capacitate de 1470 de locuri de parcare.

Proiectul a fost amânat pe o perioadă nedeterminată după ce în zona unde ar urma să fie construit parkingul există clădiri care deservesc instituţii importante care îşi desfăşoară activitatea la aeroport şi care nu pot fi demolate. Alin Tişe spune că acele clădiri vor fi relocate.


“Am repus pe rol contractul cu societatea care trebuie să facă un parking în interiorul aeroportului şi am dispus deja demolarea şi mutarea a două corpuri de clădire care constituiau un impediment pentru acest parking. Am discutat cu societatea UTI, cea care este câştigătoarea acestui contract încă din anul 2010 şi vom demara construirea parkingului pe cheltuiala societăţii. Parkingul va avea 1470 de locuri, 3 nivele, ultimul nivel fără plafon, termenul de execuţie este 12 luni după 90 de zile de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor. Am invitat societatea UTI să înceapă lucrările. Parcarea va fi construită în partea stângă după vechiul terminal. Aeroportul se ocupă în prezent de relocarea instituţiilor care sunt în acele clădiri şi care acum blochează acel amplasament. În regim de urgenţă vom demara construirea parkingului. Există momente în care parcarea actuală este insuficientă pentru pasageri. Mai există o chestiune legată de preţurile de acolo, există reclamaţii că din cauza locurilor insuficiente, taxele pe care le percepe societatea UTI sunt mari. În contextul în care vor mai apărea 1470 de locuri de parcare automat şi presiunea pe nevoia de locuri va scădea şi preţurile, implicit, vor merge în jos. Legat de hotel este un proces pe rol care ne-a împiedicat pe noi să predăm amplasamentul, înţeleg că şi acel proces este pe final şi îl vom putea preda”, a spus Tişe.

Parcarea Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj R.A. se află în administrarea societăţii UTI Parking & Hotel Management S.R.L. în baza unui contract de concesiune încheiat la nivelul anului 2010.


În acest moment, parcarea pentru pasageri sau însoţitori ai acestora costă între 1 leu (10 minute) şi 320 de lei (15 zile).

Ultimele Stiri
abonare newsletter