Actualitate

Clujenii de pe Aiudului au câştigat “bătălia”. Nu se mai construiesc blocuri între case

După două amânări, dezbateri şi discuţii, proiectul de hotărâre privind construirea a trei blocuri pe strada Aiudului nr. 20, în Someşeni a fost respins de consilierii locali.

sursa foto: facebook sursa foto: facebook

În şedinţa de Consiliu Local de joi, 25 de consilieri au votat pentru respingerea proiectului privind construirea a trei blocuri pe strada Aiudului nr. 20. Respingerea proiectului a fost primită cu aplauze de cetăţenii prezenţi la şedinţă.

După ce la ultimele două şedinţe de Consiliu Local, construirea celor trei blocuri a stârnit discuţii aprinse, cu argumente pro sau contra atât din partea investitorului, cât şi a proprietarilor de case, cât şi a conducerii Primăriei şi a consilierilor, la şedinţa de joi, proiectul a fost respins fără niciun fel de discuţii. Miercuri însă, proiectul a fost dezbătut în cadrul şedinţei Comisiei de Urbanism, soarta celor trei blocuri fiind stabilită atunci, mai având nevoie doar de votul consilierilor locali. Primarul Emil Boc şi viceprimarii Anna Horvath şi Gheorghe Şurubaru au susţinut miercuri punctul de vedere al locuitorilor de pe strada Aiudului, care s-au opus încă de la început investiţiei.


În principal, clujenii de pe strada Aiudului s-au opus construirii celor trei blocuri din cauza faptului că zona este una exclusiv cu case, plus că apariţia a trei blocuri cu un total de 84 de apartamente ar cauza o aglomeraţie şi mai mare decât cea existentă în zonă.

Iniţial, deşi clujenii care locuiesc pe strada Aiudului s-au opus din start construirii blocurilor şi au înaintat adrese către Primărie, 82 de persoane semnând că nu sunt de acord cu ridicarea blocului, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a avizat proiectul de construire a blocurilor cu trei etaje.


“Noi nu suntem de acord cu construirea ansamblului propus, din următoarele motive: zona este una de case, cu regim de înălţime P+2E, ieşirea din strada Aiudului în strada Traian Vuia se face foarte greu, iar în situaţia în care vor mai fi peste o sută de autovehicule care vor ieşi pe strada Traian Vuia, circulaţia ar deveni infernală”, a scris Iosif Liviu Bota, într-o adresă către Primărie.

“Este o zonă exclusiv de case unifamiliale, construirea în zonă a unui imobil de locuinţe colective de dimensiuni mult mai mari decât construcţiile existente ar dezechilibra atât din punct de vedere estetic, cât şi funcţional. Prin edificarea unui bloc în minicartierul de case deservit de un singur drum care este înfundat ar duce la blocaje de circulaţie şi ambuteiaje în momentele cele mai importante ale zilei”, a scris Ana Bodea, într-o altă adresă către Primărie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter