Actualitate

Mădălina Ghenea la Cluj: “Lumea celebrităţii e dominată de măşti”

Mădălina Ghenea a vorbit duminică după masă, în ultima zi a ediţiei din acest an TIFF, despre filmele ei, despre ce înseamnă acasă, despre proiecte caritabile, despre actorii de la Hollywood cu care a lucrat şi despre faimă şi relaţia cu presa tabloidă.

Mădălina Ghenea a venit la întâlnirea cu presa şi cu publicul, la TIFF Lounge, în Piaţa Unirii, cu o întârziere de aproximativ zece minute. A fost suprinsă de numărul mare de persoane care au venit să o vadă, să o asculte şi să o întrebe cât mai multe despre viaţa profesională. La fiecare răspuns oferit, Mădălina Ghenea părea că îşi caută cu atenţie cuvintele, dar a găsit cuvintele potrivite pentru fiecare întrebare.

Plecată din Slatina şi devenită celebră în lumea modei şi a filmului, frumoasa româncă spune că visul ei din totdeauna a fost să devină actriţă şi nu model, iar modelingul l-a folosit doar ca o etapă tranzitorie. “Eu nu mi-am dorit să fiu model, ci actriţă. Sunt ani de zile de când nu mai lucrez ca model. Moda a fost un transport spre film, m-a adus la visul meu. Nu am făcut niciodată nimic important în modă pentru că nu asta mi-am dorit”, a declarat Mădălina Ghenea.


De la Youth la Zoolander şi la un proiect nou

Probabil cel mai cunoscut rol pe care l-a avut Mădălina Ghenea este în filmul Youth, regizat de Paolo Sorrentino. A urmat apoi Zoolander cu nume celebre precum Ben Stiller şi Owen Wilson. Ca să dea probă pentru rolul Miss Univers din Youth a zburat 25 de ore. “Pentru Zoolander am dat şapte probe, am mers în Cuba unde Ben Stiller dădea probele. Deşi trebuie să spun că niciodată aceste producţii nu îţi plătesc biletele de avion, este alegerea ta dacă te duci sau nu. La fel şi cu filmul lui Sorrentino, am zburat 25 de ore din Noua Zeelandă. Pentru Zoolander am lucrat 2 săptămâni ca să apar câteva secunde. A meritat, zic eu”, a afirmat Mădălina Ghenea.

Actriţa a spus câteva cuvinte şi despre noul film la care lucrează şi care speră să fie gata anul viitor. “În film am un restaurant şi unul dintre personaje este o vacă. Eu iubesc foarte mult animalele, am avut ocazia să am o căruţă, o capră, o vacă. Mama mea este veterinar şi cumva m-am întors în copilărie prin acest rol. Nu pot să spun mai multe despre film, sper să îl vedem împreună la TIFF anul viitor”, a spus Mădălina Ghenea.


Ce spune despre actorii preferaţi

Întrebată care sunt actorii preferaţi, Mădălina Ghenea a precizat că îi este greu să se decidă. “Este greu să aleg pentru că toţi actorii cu care am lucrat au devenit actorii mei preferaţi; Jude Law, Owen Wilson, Ben Stiller, Michael Caine, Jane Fonda. Mi-a dat Dumnezeu norocul să lucrez cu oameni incredibili”, a punctat actriţa.

Măştile din lumea filmului

Despre lumea celebrităţii, Mădălina Ghenea spune că este dominată de măşti. “Eu nu port o mască. Poate la început mi s-apărut că aşa e bine să pozez în omul perfect care nu există. De asta am iubit Miss Univers, acel personaj din Youth. Lumea celebrităţii e dominată de măşti”, a precizat Ghenea.


Relaţia cu presa tabloidă

Peste tot în lume, personalităţile din lumea filmului, modei, muzicii sunt subiectele preferate ale tabloidelor. Şi Mădălina Ghenea se află în vizorul lor. Ea a menţionat că în majoritatea cazurilor tot ce se scrie în presa tabloidă se scrie fără să i se ceară şi opinia ei. “Relaţia cu presa tabloidă nu este o problemă, părinţii mei suferă cumva, dar slavă Domnului nu am fost aleasă în proiecte pentru că am fost cu…, nici pentru că nu am fost cu…Nu pot să trăiesc pe sub pământ, nu pot să nu vorbesc cu cineva la un eveniment pentru că a doua zi scrie în tabloide că sunt cu acea persoană”, a afirmat Mădălina Ghenea.

Vrea să adopte o fetiţă din Haiti

Actriţa româncă este implicată şi în proiecte caritabile. În Haiti, prin intermediul asociaţiei Artişti pentru Pace şi Justiţie ajută copiii defavorizaţi. “Prima dată când am fost acolo nu mi-a spus nimeni ce să fac, dacă trebuie să fac o donaţie. Nu am ştiut cum să ajut, nu am ştiut care este calitatea unui voluntar, dar am înţeles în timp. Mi-am dat seama că într-o cameră cu 15 pătuţuri cu copii există 2 asistente care nu pot avea grijă de ei. Sunt copii care au 3-4 ani, care au nevoie de afecţiune. Ei mi-au dat atenţie 100% când nu mai primeşti aşa ceva pentru că toată lumea e pe telefon, dă like şi atenţia durează 2 secunde. Asta fac acolo, merg în spital, ajut copii. Am încercat să adopt o fetiţă, e un proces foarte complicat, care te consumă psihic enorm”, a explicat Mădălina Ghenea.


Cum rămâi tu însăţi în lumea celebrităţilor

Trăind într-o lume a celebrităţilor, o lume artificială de multe ori, Mădălina Ghenea spune ce secret are pentru a nu se rupe de lumea reală. “Rămân eu însămi vizitând acele centre cu copii care nu au măşti. Trebuie să ieşi din lumea asta. Acolo, cu acei copii, îmi dau seama că există probleme în lume şi apoi altfel apreciez fiecare îmbrăţişare cu părinţii, fiecare sărutare. Asta te învaţă până la urmă şi filmul Youth în care protagonist este timpul, ne învaţă cum să petrecem timpul, cu cine să îl petrecem. Mi-e dor de părinţi şi acei copii minunaţi care aşa frumos zâmbesc mă ţin cu picioarele pe pământ. Eu dacă am vacanţă îmi petrec timpul cu aceste minuni”, a spus actriţa.

Ce înseamnă pentru Mădălina Ghenea acasă

La începutul dialogului cu presa, Mădălina Ghenea a precizat că este cu bagajul făcut şi se pregăteşte de plecare, recunoscând că îi este greu să definească ce înseamnă “acasă”pentru cineva care călătoreşte în permanenţă. “ De 14 ani de când sunt plecată de acasă sunt permanent cu o valiză după mine, locuiesc într-o valiză, nu prea răspund la telefon şi dacă e să vorbesc cu cineva vorbesc cu părinţii mei. Eu nu mai am casă. Schimb bagajul acasă la mama, în România”, a subliniat actriţa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter