Actualitate

Blue Travel te duce la concertul anual al Filarmonicii din Viena la Palatul Schonbrunn (P)

“Muzica purifică sufletul de praful vieții cotidiene” spune autorul german Berthold Auerbach, iar marele filozof și scriitor român, Emil Cioran, ne spune că “dacă nu am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica”.

Într-adevăr, muzica crează unele dintre cele mai puternice emoții, de aceea am creat un program cultural care să aibă ca principală motivație concertul anual al Filarmonicii din Viena organizat în curtea Palatului Schonbrunn în data de 26 mai 2016. Evenimentul, care încununează, metaforic spus, splendoarea unei seri de mai, este dirijat de Semyon Bychkov, despre care se spune că îmbină muzicalitatea înnăscută, naturală cu rigorile pedagogiei rusești.

Ce se poate vizita în cadrul programului


În mod evident, atracția principală este concertul în aer liber, însă programul include și alte atracții care nu pot fi ratate: Vizita în Budapesta, capitala supranumită “ Perla Dunarii”, cu cele mai importante simboluri: Piața Eroilor, Bulevardul Andrassy, Podul cu Lanturi și, bineînțeles, Cetatea Buda unde vom avea ocazia să vedem Bastionul Pescarilor sau frumoasa biserică Matyas.

Vizita în Viena – tur panoramic pe celebrul Ring Vienez, inaugurat în mod oficial la 1 mai 1865, din ordinul împăratului Franz Joseph. “Este voința mea” sunt cuvintele cu care acesta a ordonat în anul 1857 construirea bulevardului circular, azi expoziție de “bijuterii arhitecturale”. În plus, se poate vizita interiorul Palatului Hofburg, resedința de iarnă a Casei de Hasburg, unde cele mai importante exponate sunt: copia rochiei de mireasă a împărătesei Sisi, colecția de porțelanuri și argintărie sau pila cu care se spune ca ar fi fost ucisă. De asemenea, vizităm și Casa Hundertwasser, neobișnuita clădire colorată, reprezentantă a arhitecturii moderniste.


Manufactura de Portelanuri de la Herend, unde tehnica prelucrării porțelanului este ridicată la rang de artă, s-a înființat în 1826 și este considerată parte din patrimoniul cultural al Ungariei. Brandul Herend a intrat în atenția publică la Expoziția Mondială de la Londra din 1851, unde porțelanurile fine, de inspirație chineză, au atras atenția Reginei Victoria, care a comandat mai multe piese. De la acest eveniment, producătorul a preuat denumirea Victoria ca brand propriu. Fabrica Herend se află în apropierea Lacului Balaton, ceea ce o transformă și într-un obiectiv turistic, cu 100.000 de vizitatori anual. Capacitatea de producție este de 16.000 de forme de vase, cu aproximativ 4.000 de modele, adică 64 de milioane de produse diferite. Aceste date fac din compania ungurească cel mai mare producător de porțelan din Europa, iar localitatea Herend a fost supranumita ,,orașul de porțelan”.

Precizăm că suntem printre puținele sau poate chiar singura agenție de turism care a inclus într-un circuit turistic vizitarea acestui obiectiv.


Plecarea este în data de 25 Mai 2016, iar pachetul include transportul cu autocarul, 2 nopți cazare cu mic-dejun în Viena, ghid de turism ….și o echipă care are grijă de turiștii săi!

Ce ratezi dacă nu vii cu noi


- Experiența inedită a concertului care are loc într-un cadru cu o mare importanță istorică: grădinile baroce ale palatului, loc inclus în patrimoniul mondial UNESCO
- vizitarea a două dintre cele mai frumoase capitale europene
- posibilitatea de a vizita centrul de la Herend și de a face cumparaturi
- un pret foarte bun
- o atmosferă placută și relaxantă pe parcursul drumului, cu un echipaj pe masură

Viziunea noastră
Având o experiență de peste un deceniu în activitatea turistică, credem foarte mult în importanța de a oferi experiențe, emoții turiștilor și de a avea grijă de ei, de aceea propunem pachete turistice interesante la prețuri accesibile. Ne dorim ca turiștii noștri să se întoarcă multumiți din vacanțele sau excursiile organizate de Blue Travel!


Detalii și înscrieri: 0264-450880, www.bluetravel.ro

Etichete: blue travel
abonare newsletter