Actualitate

Șefii Polivalentei caută scuze sub tribună și riscă să scoată sala din circuitele sportive internaționale

Raportul preliminar al accidentului din 12 martie invocă o problemă de planeitate. Surse sportive au explicat că podeaua a fost verificată înaintea meciului Simonei Halep și era corespunzătoare. Discuțiile despre viciile de planeitate ar putea exclude Polivalenta din calendarul meciurilor internaționale, unde criteriile sunt extrem de stricte.

În raportul preliminar întocmit de Primăria Cluj-Napoca este menţionată „o posibilă planeitate a şapei de sub tribună”.

„S-au continuat verificările pe partea mecanică și de rulare a tribunei și s-a constatat că primul rând de scaune, cel care ar trebui să se închidă și deschidă primul, nu funcționează corespunzător, practic există la un moment dat o blocare a rulării acestuia, ceea ce din punctul nostru de vedere afecta funcționearea corespunzătoare a întregului ansamblu. La verificarea de sub tribună s-a constatat că există elemente de rulare a acestui rând, care se dereglează din cauza unei frecări excesive, fapt care ar conduce la nefuncționarea corespunzătoare. S-au fotografiat toate aceste aspecte și au fost aduse la cunoștința constructorilor pentru remediere împreună cu toate celelalte constatări privind funcționarea corespunzătoare a întregului ansamblu, inclusiv o posibilă problemă legată de planeitatea șapei de sub tribună”, se arată în raportul preliminar întocmit de Primăria Cluj-Napoca.


Potrivit unor surse contactate de Monitorul de Cluj, înaintea meciului oficial al Simonei Halep a fost verificată planeitatea sălii și nu au fost găsite neconformități. Pentru meciul Simonei Halep a fost instalată o suprafață de joc specială, care cerea o planeitate corespunzătoare pentru desfășurarea în bune condiții a meciului oficial, iar nivelul competiției a făcut ca verificările să fie extrem de stricte. Meciul Simonei Halep în Fed Cup la Sala Polivalentă a avut loc în data de 7 februarie 2016, așadar verificarea a fost recent efectuată.

De altfel, în 16 și 17 aprilie se va desfășura în Sala Polivalentă meciul de baraj dintre România și Germania din play-off-ul Grupei Mondiale a FED Cup, astfel că va fi amenajat din nou terenul de tenis.


Amenajarea, care este deosebit de complexă, va dura circa 10 zile și va include mai multe verificări ale planeității pavimentului. Orice discuție despre o posibilă problemă cu planeitatea sălii ar putea avea ca efect eliminarea ei din circuitele sportive internaționale, unde rigorile sunt stricte și nu se fac compromisuri. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter