Actualitate

Ce ar fi Cl jul fără "U"? Suporterii U Cluj au protestat în centrul oraşului - GALERIE FOTO

„Haide, haide, haide U”, „Luptă Universitatea” sau „U Cluj nu moare”, sunt doar câteva din scandările celor peste 2000 de fani ai Universităţii Cluj care au ieşit joi seara în stradă pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la situaţia în care se află clubul. Fanii se tem că „U” Cluj va dispărea precum alte cluburi din România, iar în acest fel Clujul va pierde un simbol.

De la cei mici până la „veterani”, cu toţii au ieşit în stradă şi au strâns rândurile. La manifestări s-au prezentat și cei din galeria înfrățită a echipei Dinamo, dar și jucătorii echipei de baschet masculin a Universității Cluj. De la protest nu au lipsit petardele şi torţele, fanii Universităţii creând o atmosferă incendiară.

Punctul de întâlnire al fanilor a fost Piața Unirii, unde s-a cântat și scandat. După zeci de minute petrecute în piață, grupul de oameni a pornit în marș pe traseul Bulevardul Euroilor – strada Baba Novac – Bulevardul  21 Decembrie 1989 – Bulevardul Eroilor - Piața Lucian Blaga şi strada Napoca.


„Am ieșit azi în stradă pentru a dovedi încă o dată că Universitatea nu o să moară. Noi suntem fanii Universitații în orice ligă s-ar afla. Nu putem accepta ca Universitatea să moară”, a declarat unul din protestatari. 

În timpul protestului nu s-au înregistrat incidente, fanii Universităţii fiind paşnici.


Judecătorii au amânat falimentul echipei Universitatea Cluj

FC Universitatea Cluj a obţinut miercuri o nouă amânare în procesul prin care i se cere falimentul. Tribunalul Botoşani a anunţat un nou termen, pentru data de 14 aprilie, informează Mediafax.

Oficialii echipei Universitatea Cluj au prezentat un document prin care arată că, pe 10 martie, în conturile clubului va intra prima tranşă de bani de la un investitor. În total vor fi trei tranşe, în valoare totală de aproximativ 600.000 de euro, iar firma care va da aceşti bani este din Hong Kong, conform actelor prezentate în faţa judecătorului sindic.


Sursa menţionată scrie că cel mai probabil este vorba de spaniolul Andres Hernandez, despre care se spune că ar fi interesat să preia clubul şi a cărui companie, BCK Oil West, are sedii în Bistriţa, Rusia şi Hong Kong.

Decizia de ar putea amâna şi greva angajaţilor clubului. Aceştia au decis să blocheze activitatea clubului după ce nu şi-au mai primit salariile de 8 luni.


Patronul U Cluj, adus de mascaţi în ţară

Patronul U Cluj, Florian Walter, dat în urmărire din mai 2015, a ajuns în țară, în custodia Poliției.

Omul de afaceri a ajuns în ţară la bordul unei aeronave care a aterizat pe aeroportul Otopeni în jurul orei 21:45, fiind flancat de mascaţi.  "Nu am fugit... Nu veneam, dacă îmi era firică de închisoare", e declaraţia oferită de Florian Walter presei pe aeroport. Acesta a precizat că "a plecat" din ţară din cauza faptului că a simţit că viaţa îi e pusă în pericol.


Florian Walter a fost arestat preventiv duminică pentru 30 de zile, Tribunalul Prahova confirmând mandatul de arestare emis anterior pe numele acestuia.

Boc n-a participat la protest

Pentru că s-au vehiculat informaţii în mediul online cu privire la participarea primarului Clujului la protestul fanilor Universităţii Cluj, Boc a ţinut să precizeze faptul că nu intenţiona să participe. Edilul a spus că Universitatea Cluj nu va dispărea niciodată pentru că Primăria şi Consiliul Local sunt proprietarii Brand-ului “U”.

„Nu am discutat sau confirmat nimănui participarea mea la mitingul pentru U Cluj. Am aprobat legal acest miting și înțeleg îngrijorarea suporterilor Universității. Consider că oamenii politici sau cei cu responsabilități administrative în oraș nu trebuie să participe la astfel de acțiuni pentru a nu deturna sensul și scopul real al mitingului. Este o manifestare a suporterilor și nu a politicienilor. De asemenea, doresc să transmit pe această cale faptul că Universitatea Cluj nu va dispărea niciodată. În cazul în care actuala formulă nu va mai putea funcționa, atunci suntem pregătiți cu o soluție alternativă pentru continuitatea Universității Cluj. Această afirmație se bazează pe faptul că Primăria și Consiliul Local sunt proprietarii Brand-ului U și, în consecință, U nu va dispărea”, a spus Emil Boc.

Articol scris de Saul POP şi Mihai CISTELICAN.

Ultimele Stiri
abonare newsletter