Actualitate

Încă o dovadă că pistele pentru biciclete sunt făcute la mişto – GALERIE FOTO

Un clujean a sesizat o situaţie de râsu’-plânsu’ pe strada Horea, modernizată recent. O parte din refugiul pentru călători din staţia de autobuz de vis a vis de sinagogă este pe pista de biciclete.

Situaţia creată pe strada Horea poate genera accidente dacă bicicliştii şi oamenii care aşteaptă în staţie nu sunt atenţi. Modul în care a fost amplasat refugiul în staţie este încă o dovadă că pistele pentru biciclete sunt prost făcute şi sunt pline de obstacole.

“Vă scriu pentru a vă sesiza o situaţie aberantă, întâlnită în urma reabilitării străzii Horea. Mă refer la staţia de autobuz/refugiul pentru călători de pe sensul de mers către gară, vis-a-vis de sinagogă. Acolo, refugiul acoperit (şi, ca de obicei, neterminat) a fost amplasat în aşa fel încât se suprapune cu pista de biciclete aproximativ 20-30 cm. Deci, se constituie într-un obstacol. Mai mult, pereţii acesteia sunt opaci, ceea ce înseamnă că nici bicicliştii, nici călătorii aflaţi în interior nu se vor vedea unii pe ceilalţi decât în ultimul moment, ceea ce va duce, cu siguranţă, la accidente. Orice călător care doreşte să iasă din refugiu va călca direct pe pista de biciclete. Şi nu există nicio posibilitate de asigurare în acest sens, alta decât a forţa bicicliştii să oprească înainte de staţie, de a merge la pas în zonă şi pe urmă de a se urca înapoi pe bicicletă. Ceea ce contravine principiului pistei de biciclete”, a scris un clujean pe o platformă pentru sesizări şi reclamaţii la adresa conducerii Primăriei Cluj-Napoca.


Bărbatul subliniază că conducerea Primăriei poate fi considerată oricând responsabilă dacă se produc accidente. “Maniera de proiectare şi execuţie a acestei staţii este absurdă şi arată dispreţ total pentru cetăţenii acestui oraş, prin nerespectarea unor principii minimale de siguranţă, pe care şi un copil de clasa I le intuieşte. Doresc să vă reamintesc pe această cale că atât dvs cât şi angajaţii dvs aveţi o obligaţie legală şi morală în asigurarea siguranţei cetăţenilor acestui oraş, iar în acest caz, indiferent că aţi recepţionat sau nu lucrările pe strada Horea, acest lucru nu se întâmplă. Aşadar, în cazul unui accident, puteţi fi oricând consideraţi responsabili. Vă rog să sancţionaţi (în loc să premiaţi, aşa cum faceţi de obicei) angajaţii dvs care au permis această aberaţie, repet, indiferent că este sau nu temporară şi indiferent de stadiul recepţionarii lucrărilor”, a încheiat clujeanul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter