Actualitate

Stephenson din cartierul Iris, ghetou sau stradă din oraşul de cinci stele? - GALERIE FOTO

De mai mulţi ani, locuitorii de pe George Stephenson din cartierul Iris se plâng de scandalurile făcute de cei peste 100 de romi care locuiesc pe strada lor.

Clujenii care locuiesc pe strada George Stephenson se plâng de faptul că lucrările de reparare a străzii nu au fost făcute cum trebuie. Mai mult, când au sunat la instituţiile publice li s-a închis telefonul în nas fără nicio explicaţie. “Anul trecut, în octombrie-noiembrie au făcut lucrări de reparare a străzii, dar au lăsat în urmă mizerie, gropi lângă bordură. O fetiţă s-a împiedicat şi a căzut într-una din gropile acelea. Am sunat la RADP şi când am spus că vreau să fac o sesizare mi s-a închis telefonul în nas”, afirmă un cititor Monitorul de Cluj care ne-a semnalat situaţia.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că nu au înregistrat până acum nicio reclamaţie cu privire la lucrările de pe strada Stephenson. “Pe strada Stephenson s-a realizat anul trecut întreţinere cu covor asfaltic. Nu avem reclamaţii, dar se va verifica situaţia şi dacă este cazul se vor face remedieri”, au precizat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.


Ghetou sau stradă din oraşul de cinci stele

Locuitorii de pe Stephenson reclamă de ani de zile şi situaţia romilor care locuiesc pe acea stradă. Primăria este asaltată periodic cu reclamaţii în acest sens, dar situaţia a rămas neschimbată. Oamenii sunt deranjaţi de gălăgia şi mizeria pe care o fac romii de pe stradă. “Domnule primar, până când trebuie să suportăm fauna de ţigani de pe strada Stephenson nr .15. De ce aici nu se aplică legea? Până când vă bateţi joc de locuitorii care plătesc taxe şi impozite? De ce românii de pe această stradă trebuie să suporte dezastrul creat de ţiganii care locuiesc ilegal pe domeniul public, nu pe proprietatea lor. Sunt peste 100 şi cum dă colţul ierbii mai vin cel puţin 50. Nu vă puteţi da seama ce dezastru fac aceştia”, scrie un clujean pe o platformă pentru sesizări şi reclamaţii la adresa conducerii Primăriei.

Monitorul de Cluj a scris în urmă cu doi ani despre situaţia despre strada Stephenson unde romii sunt cei care fac legea. Atunci, clujenii spuneau că sunt terorizați de 150 de persoane de etnie romă care fac scandal, își pun rufele la uscat și taie lemne în plină stradă. În 2013, un clujean îi cerea primarului Emil Boc să facă ceva în această privință. Acesta semnala faptul că ziua este un peisaj de lumea a treia, cu haine întinse la uscat pe stradă, oameni care taie lemne pe stradă şi ca peisajul să fie mai interesant au scos şi o canapea, tot în stradă, pe care stau la băute. “Cocioabele răsar una după alta şi probabil cu autorizaţie de construire de la Primărie, iar noaptea umblă la furat. Mie mi-au furat tot fierul ce l-am avut prin curte”, scria clujeanul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter