Actualitate

Ioan Groza, profesorul implicat în scandalul “striptease pe fonduri POSDRU” vrea șefia USAMV Cluj

Trei candidați se luptă pentru conducerea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj: Ioan Rotar, Ioan Ștefan Groza și Cornel Cătoi.

Ioan Groza, profesorul implicat în scandalul “striptease pe fonduri POSDRU” vrea șefia USAMV Cluj Ioan Groza, profesorul implicat în scandalul “striptease pe fonduri POSDRU” vrea șefia USAMV Cluj

Înscrierea candidaților pentru rectoratul USAMV Cluj s-a încheiat, urmând ca în 2 februarie, prin vot secret să fie ales rectorul universității.

Unul dintre cei trei candidați este Ioan Ștefan Groza, directorul Directiei Generale Învățământ Universitar din cadrul Ministerului Educației. Profesorul clujean a fost implicat în scandalul spectacolului de striptease de la un seminar plătit din fonduri europene. Mai mult, asupra sa planează suspiciunea de plagiat.


În luna octombrie a anului trecut, a fost făcut public faptul că la o întrunire a profesorilor de la patru universităţi din România, pe tema îmbunătăţirii învăţământului superior, desfăşurată la Predeal, şi-au făcut apariţia mai multe dansatoare exotice, mai mult goale. Momentul artistic a fost plătit din bani europeni.

Ioan Ștefan Groza a declarat atunci că animatoarele ar fi intrat în sala de conferinţe după încheierea dezbaterilor. În plus, ar fi fost vorba de o „surpriză” din partea conducerii hotelului.


Concret, articolul „Observaţii asupra sistemului reproducător al ştiucilor în timpul unui ciclu sexual”, scris de Ioan Groza, Mihai Cenariu, Simona Ciupe, Alexandru Raul Pop, Emoke Pall, Laura Parlapan şi Lucica Geru (publicat în 2013, în Jurnalul de Medicină Veterinară al USAMV) reproduce părți importante, în primul rând fotografii, dintr-o lucrare anterioară, „Morfologia ovariană a ştiucilor din Dunăre în timpul ovogenezei”, scrisă de Lucica Geru (Brăila), Angela Trofimov (Galaţi), Flavia Ruxanda, V. Rus, Alexandru Raul Pop, I.Radu (USAMV Cluj), V. Miclăuş (Galaţi), publicată în 2012, în Annals of the Romanian Society for Cell Biology.

Mai multe informații despre suspiciunea de plagiat și scandalul cu spectacolul de striptease: AICI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter