Actualitate

Aglomeraţie infernală pe strada Avram Iancu - GALERIE FOTO

Circulaţia pe strada Avram Iancu este la fel de infernală ca înainte de modernizare, cu toate că primarul Emil Boc promitea că va avea toleranţă zero faţă de părinţii care vor încurca traficul.

Marţi, la ora 16.00, pe recent modernizata Avram Iancu coloana de maşini era considerabilă, la fel ca înainte să fie reparată. Părinţii care vin să îşi ia copiii de la şcoală parchează unde apucă, vin cu autoturismul până în uşa şcolii şi încurcă astfel traficul.

Înainte de începerea şcolii, Emil Boc le recomanda părinţilor să nu parcheze ilegal pentru a nu bloca oraşul, în caz contrar va fi toleranţă zero. Nimeni nu a respectat recomandările, dar nici autorităţile nu i-au sancţionat în vreun fel pe părinţi.


Problema aglomeraţiei pe strada Avram Iancu persistă de ani de zile. Deşi Primăria promite că va găsi soluţii, până acum nu s-a făcut nicio schimbare.

Lucrările de reabilitare a străzii Avram Iancu au inclus asfaltarea, amenajarea de locuri de parcare, piste pentru biciclete, introducerea cablurilor în subteran şi montarea de stâlpi noi dotaţi cu tehnologie LED, precum şi pavarea trotuarelor cu granit. 


Lucrările au fost realizate de compania Viarom Construct, cea care a câştigat licitaţia organizată în acest sens cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxă pe valoarea adăugată. Viarom Construct a făcut o ofertă cu 7,3 milioane de lei mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

În proiectul pe fonduri europene au fost cuprinse alte trei artere din centru: Memorandumului, I. C. Brătianu şi Moţilor.


Centrul Clujului a fost vara anului trecut un imens şantier, locuitorii oraşului fiind debusolaţi de schimbările de circulaţie aduse de modernizări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter