Actualitate

Secţiunea „Serate Camerale” din cadrul festivalului internaţional Toamna Muzicală Clujeană continuă

Iubitorii muzicii baroce sunt aşteptaţi la recitalul susţinut de Tel Aviv Baroque Ensemble, care va avea loc joi, 15 octombrie, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.

În programul serii se regăsesc lucrări de Johann Sebastian Bach, Bela Bartók, Dina Smorgonskaya, Michael Wolpe şi Eyal Bat.
Înfiinţat în 2006, Tel Aviv Baroque Ensemble se dedică în mare parte, după cum îi spune şi numele, repertoriului Barocului sau celui inspirat din această fundamentală epocă muzicală. Drora Bruck şi Marina Minkin fiind, ele însele, şi interprete de muzică contemporană, au comandat compozitorilor israelieni diverse lucrări pentru trio, aceştia asumându-şi provocarea de a scrie muzică nouă pentru instrumente de epocă. Până în anul 2009, ansamblul a cântat în Israel, Canada şi SUA. Ca urmare a plecării violoncelistului Orit Messer, Drora şi Marina au cântat în duo până în acest an, când li s-a alăturat Ella Toovy, recreând astfel ansamblul original, acum cu accent pe muzica contemporană şi cu specificul unor programe prin care se intersectează diferite perioade şi stiluri din istoria muzicii.

Program
Joi, 15 octombrie 2015, ora 19
Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”
Tel Aviv Baroque Ensemble
Drora Bruck - flaut drept
Ella Toovy - violoncel
Marina Minkin - clavecin
Johann Sebastian Bach – Canzona în re minor, BWV 588
Bela Bartók - Hommage à Johann Sebastian Bach (Mikrokosmos, nr. 79)
- Andante din ciclul Pentru copii
- Assai moderato (Cântece ţărăneşti maghiare, nr. 11)
- Seara la secui (aranjament Dina Smorgonskaya)
Dina Smorgonskaya – A Suite in Baroque style pentru flaut drept, violoncel şi clavecin
Michael Wolpe – Trio nr.1 pentru flaut drept, violoncel si clavecin
Béla Bartók – Dansuri româneşti (aranjament Dina Smorgonskaya)
Eyal Bat – A Hungarian Experience. Hommage to Bartók pentru flaut drept, violoncel şi clavecin, p.a.a.
Johann Sebastian Bach – Sonata în sol minor pentru flaut drept şi bas continuu, BWV 1032


Următorul recital cameral al festivalului Toamna Muzicală Clujeană va avea loc sâmbătă, 17 octombrie, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail”, unde Noemi Miklós va susţine un recital de orgă, ce cuprinde lucrări de Johann Sebastian Bach, George Enescu, Franz Liszt, Zoltán Kodály şi Sigismund Toduţă.

Noémi Miklós s-a născut în 1981 la Cluj-Napoca. A studiat pianul la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, iar mai apoi orga la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesorilor Ursula Philippi şi Erich Türk. A participat la o serie de cursuri de măiestrie atât în ţară, cât şi în Germania, şi a studiat un semestru la Hochschule für Musik din Freiburg, fiind beneficiara unei burse Erasmus. A susţinut concerte solo în România şi în străinătate (Ungaria, Germania, Elveţia) şi concerte de muzică de cameră alături de formaţia Trio Jubilate.


În anul 2005 a câştigat Premiul Publicului la Concursul internaţional de orgă Zürich Wiedekon din Elveţia, iar în anul 2011 Premiul II la Concursul de muzică de cameră din cadrul festivalului de muzică barocă La Stravaganza, alături de formaţia Trio Jubilate. În prezent Noémi Miklós îşi continuă studiile doctorale în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. Din anul 2013, Noémi Miklós este membră a formației camerale Flauto Dolce, alături de care a susținut mai multe concerte de muzică barocă în țară și peste hotare.

Sâmbătă, 17 octombrie 2015, ora 19, Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail”
Noemi Miklós - orgă
Program:
Johann Sebastian Bach - Passacaglia şi Fuga în mi minor, BWV 548
George Enescu - Andante religioso
Franz Liszt - Fantesie und Fuge uber den Namen B-A-C-H
Zoltán Kodály - 9 Epigrame
Sigismund Toduţă - Simfonia B.A.C.H. pentru orgă


Bilete
În sala de concert se intră doar pe bază de bilet/invitaţie/legitimaţie de presă, cu loc! Locurile se obţin de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii de Stat „Transilvania”, Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3 (la parter, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor), Tel. 0264-43 00 60, Fax. 0264-59 78 12    
Preţ bilete: 20 lei, 10 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari    

ORAR:
Luni și Miercuri: 10:00 - 16:00 (în cazul concertului de deschidere, agenţia este deschisă până la ora 14:00)
Marți și Joi: 12:00 - 18:00
Vineri: 10:00 - 14:00

Ultimele Stiri
abonare newsletter