Actualitate

Totul despre UNTOLD FESTIVAL – artiști în premieră și public din toată lumea

Peste 5.000 de persoane sunt implicate în organizarea festivalului UNTOLD, peste 170 de artiști vor concerta în cele patru zile și sunt așteptați peste 50.000 de spectatori.

Primul festival din România de talia Sziget și Tomorrowland va începe în Cluj-Napoca, joi 30 iulie și se va încheia duminică, 2 august. Zona principală a desfășurării concertelor este Cluj Arena, dar vor exista și evenimente mai mici în alte puncte din oraș, cum este ștrandul Sun sau Piața Unirii. “Ca viziune legată de festival, ne-am propus să avem primul festival de nivel mare organizat în România, comparabil cu festivaluri precum Tomorrowland, Sziget și altele importante din Europa. Ne bucurăm că am avut un răspuns atât de bun din partea tinerilor din România, dar și din afară, pentru că avem participanți de pe toate continentele,câteva exemple mai exotice fiind din Mexic, Noua Zeelandă, Canada, Australia, Filipine, Japonia”, a declarat Bogdan Buta, director general UNTOLD Festival.

Evenimente, în mai multe locații

Concertele se vor desfășura pe opt scene. “Avem opt scene, ca număr de participanți pe zile, deocamdată am depășit numărul de 50.000 de persoane pe zi pentru zona principală a festivalului la care se adaugă traficul din Piața Unirii unde evenimentul este cu acces liber. Ca parte din festival este și ștrandul Sun, zona retro va fi la Euphoria Music Hall, iar ca și locații de cazare pe care am încercat noi să le punem la dispoziția participanților sunt campingul din livada Palacsay și campusurile studențești”, a mai spus Buta.


Vor fi prezenți peste 170 de artiști. “Ne bucurăm să avem câteva premiere în România, la acest capitol, începând cu Avicii și Dimitri Vegas & Like Mike”, a precizat Bogdan Buta.

Sonorizarea este din Olanda

Sute de camioane transportă logistica necesară organizării evenimentului, vor fi peste 300 de metri liniari de baruri și peste 700 de toalete.


Producția și sonorizarea la UNTOLD Festival este asigurată de o echipă din Olanda. “Tinerii care vor participa la festival vor avea parte de o sonorizare cum doar unele dintre cele mai bune festivaluri din lume au”, au spus organizatorii.

Ca sistem de plată în cadrul festivalului, va fi pus la dispoziția participanților un card RFID, folosit și la alte evenimente similare.


Peste 5.000 de persoane sunt angrenate în organizarea UNTOLD, peste 1.000 de voluntari.

Ce solicitări au artiștii

Potrivit organizatorilor, artiștii principali vor veni la Cluj cu avioane private. Cerințele head-line-rilor sunt hotel de minim cinci stele, suite de lux, apartamente, condiții standard pentru artiști de talia lor.


“Cerințele lor au minim zece pagini în care sunt solicitări legate de transport, cazare, securitate. Au nevoie limuzine cu șoferi de peste 35 de ani, vorbitori de limba engleză. Au proceduri de securitate la scenă și își trimit reprezentanții să verifice aceste aspecte cu mult timp înainte”, au adăugat organizatorii.

Programul complet al festivalului poate fi consultat în galeria foto.

Ultimele Stiri
abonare newsletter