Actualitate

Cum l-am „ochit” pe Oleleu și l-am „împușcat” pe Seplecan!

O mașină a Consiliului Județean într-o parcare din Zorilor, o sursă care ni l-a „pârât” pe fostul vice Ioan Oleleu că se afla în același loc... Gata scenariul unei știri de senzație: demisionat din CJ, pesedistul Oleleu folosește mașina instituției în interes (posibil) personal.

De la un scenariu perfect posibil despre un gest condamnabil, până la o știre absolut falsă, drumul e, desigur, scurt.

Verificările întreprinse au scos la iveală o a doua sursă, de această dată din Consiliul Județean, care a declarat că în ziua cu pricina (10 iunie) mașina a fost folosită pentru o „deplasare” la Orange; fapt confirmat de foaia de parcurs a autovehiculului...


Mai mult, aceleaşi surse au dat ca sigură informaţia potrivit căreia Ioan Oleleu ar fi folosit maşina instituţiei.

Principiul audiatur et altera pars l-a pus pe reporterul Monitorul față în față (la telefon) cu suspectul Oleleu.


„Dacă vreun şofer sau altcineva din instituţie afirmă că am folosit maşina Consiliului Judeţean e o mare măgărie. Nu e nici moral, nici legal să folosesc maşina Consiliului Judeţean. Nici dacă mi-ar da-o, nu m-aş duce undeva cu ea. Într-adevăr am fost la Sigma, în 10 sau în 11 iunie, nu ştiu exact, dar am fost cu maşina personală. Am şi bonul de parcare. Cred că se poate verifica şi pe camerele video din parcare”, a declarat Oleleu.

Cum şoferul Consiliului Judeţean Cluj nu a putut fi contactat pentru a lămuri problema “pe cine a dus în Zorilor”, ne-am îndreptat atenţia spre noul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan să lămurească situaţia.


Mare surpriză mare, Seplecan recunoaște că, pe toată durata zilei respective, deși nu fusese ales oficial preşedinte al Consiliului Judeţean, a dispus de şoferul instituţiei, pe care l-a trimis, printre altele, şi la Orange să-i rezolve o problemă cu abonamentul.

“Eu am folosit maşina respectivă toată ziua. Ţin minte data de 10 iunie, ziua când am fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean. Maşina mea era în service şi am folosit Peugeot-ul instituţiei. Printre alte deplasări, am trimis şoferul să-mi rezolve contractul meu la Orange, să-mi treacă abonamentul pe instituţie”, a recunoscut Seplecan.


Potrivit foii de parcurs, autoturismul Peugeot CJ 34 CJC a fost în Zorilor în jurul orei 12, cu mult timp înainte ca Seplecan să ajungă „șef plin” al judeţului. Şedinţa de Consiliu Judeţean, prin care Seplecan a fost votat preşedintele a avut loc începând cu ora 15.00.

Desigur, în calitate de consilier județean, Mihai Seplecan avea dreptul să folosească mașinile din parcul auto al instituției, dar în interes de serviciu. Oare, transcrierea abonamentului personal de telefonie mobilă de pe persoana fizică Mihai Seplecan, pe instituția Consiliului Județean Cluj în folosința președintelui Mihai Seplecan e o problemă personală sau de serviciu? Și, oare de unde știa Seplecan că, după câteva ore, va deveni președinte?

Ultimele Stiri
abonare newsletter