Actualitate

Percheziţii la mafia lemnului din Măguri-Răcătău – FOTO - VIDEO

Poliţiştii clujeni au efectuat luni, 25 mai, mai multe percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de furt şi tăieri ilegale de arbori din Măguri-Răcătău.

Poliţiştii de ordine publică, cu sprijinul luptătorilor structurii de acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, al jandarmilor şi al inspectorilor silvici, au efectuat patru percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de furturi şi tăieri ilegale de arbori.

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii mai, s-a tăiat fără drept şi s-au furat cantităţi semnificative de arbori din comuna Măguri – Răcătău.


În urma activităţilor au fost ridicaţi în vederea confiscării aproximativ 22 de metri cubi de lemn, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, trei motoferăstraie, unelte şi s-a dispus indisponibilizarea a patru instalaţii de prelucrare/debitare lemn.


„În cauză continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi tăiere ilegală de arbori. Investigaţiile se desfăşoară cu cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, din Măguri, în stare de libertate, sub coordonarea unităţii de parchet competente”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Articol scris de Ana Caşu, studentă la Departamentul Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter