Actualitate

Aurescu, despre Schengen: „Întâi lucrăm fără publicitate, apoi comunicăm rezultatul”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat marți că în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen România a tot fixat termene iar abordarea „cea mai prudentă” ar fi ca întâi să se lucreze „intens" și „fără publicitate” la îndeplinirea acestui obiectiv de politică externă, urmând că după aceea să fie comunicate rezultatele, indiferent dacă acestea sunt pozitive sau negative.

„Am tot fixat termene de-a lungul timpului. Am fixat termene în 2010, în 2011 și așa mai departe. Cel mai prudent din punctul de vedere al obiectivului de politică externă al aderării la Spațiul Schengen este întâi să lucrăm foarte intens fără publicitate și în momentul în care vom avea certitudinea unui rezultat, fie el pozitiv, fie el negativ, atunci cred că este cel mai bine să comunicăm acest lucru”, a declarat Aurescu la Europa FM.

Întrebat dacă următorul raport asupra MCV ar putea influența decizia privind aderarea României la Schengen, ministrul Afacerilor Externe a răspuns că nu există nicio legătură între cele două lucruri.


„Evident că un raport pozitiv va putea să influențeze pozitiv, dar nu există nicio legătură juridică între raportul MCV și aderarea la Spațiul Schengen, unde România și-a făcut deja absolut toate temele și unde sunt deja toate condițiile tehnice. Toate aprobările Parlamentului European sunt obținute, nu mai este nevoie decât de decizia în sine iar România este pregătită să contribuie la apărarea Spațiului Schengen cu sisteme foarte performante și cu oameni foarte bine pregătiți”, a spus Bogdan Aurescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter