Actualitate

Un consilier propune o soluție „simplă” pentru reducerea accidentelor rutiere

Consilierul judeţean Rareş Rusu a propus unele soluţii pentru reducerea numărului de accidente rutiere. El precizează că în ciuda eforturilor pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a siguranței în trafic, numărul de accidente produse pe drumurile județene a crescut semnificativ.

“Sunt tot mai frecvente cazurile în care clujenii pierd persoane dragi, lovite pe trecerile de pietoni. Cauzele principale sunt, pe de o parte teribilismul unor șoferi, care conduc cu viteză exagerată, iar pe de altă parte insuficienta iluminare și semnalizare a trecerilor de pietoni. Sunt unele localități unde primarii nu își permit să își plătească iluminatul public. Condițiile meteorologice nefavorabile, cum ar fi ceața, ploaia sau ninsoarea, agreavează lucrurile”, precizează Rusu.

El propune ca membrii Consiliului Județean și conducerea RADPP să stabilească un plan pentru iluminarea tuturor trecerilor de pietoni de pe drumurile județene din Cluj.


“Costurile nu sunt mari. Ele pot fi iluminate cu corpuri de tip led, care au un consum extrem de mic, au o durabilitate remarcabilă și pot fi amplasate deasupra axului drumului, astfel încât să îi ajute atât pe pietoni, cât și pe conducătorii auto să circule în siguranță”, a mai precizat Rusu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter