Actualitate

Polițiștii clujeni au prins un complice în cazul înșelăciunii prin metoda „Accidentul”

Poliţiştii clujeni au depistat un al treilea bărbat, deţinut în Penitenciarul Botoşani, care ar fi contribuit la înşelarea mai multor persoane prin metoda „Accidentul”.

Acesta ar fi sprijinit în comiterea acestor gen de fapte alţi doi bărbaţi, a căror celule, din acelaşi penitenciar, au fost percheziţionate de poliţiştii clujeni la începutul lunii iulie.

„În 28 iulei 2014, poliţiştii clujeni au extins urmărirea penală pentru complicitate la comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, faţă de un bărbat de 23 de ani, din judeţul Iaşi, deţinut în Penitenciarul Botoşani. Tânărul, ar fi acordat  sprijin unor bărbaţi care ar fi înşelat şase persoane din judeţul Cluj, prin metoda «Accidentul». El ar fi găsit persoane dispuse să ridice sumele de bani remise de persoanele vătămate de la unităţi de transfer bancar. Victimelor li se solicitau bani de către un deţinut de 31 de ani, după ce le erau expuse diverse accidente rutiere în care se susţinea că ar fi implicaţi membrii ai familiilor lor”, informează IPJ Cluj.


Monitorul de Cluj a scris, la începutul lunii iulie, despre fapul că doi deținuți din Penitenciarul Botoșani care au escrocat din închisoare mai mulți clujeni au fost prinși de poliţişti.

Cei doi bărbați au contactat, de la Penitenciarul din Botoșani, șase persoane din Cluj-Napoca la care le-au cerut 5.000 de lei, sub pretextul că membrii ai famililor lor au fost implicate în diverse accidente rutiere. Pe 3 iulie, poliţiştii clujeni au efectuat percheziţii în cadrul Penitenciarului Botoşani pentru documentarea activităţii infracţionale a celor doi bărbați, care prin metoda „Accidentul” au încercat să inducă în eroare mai mulți oameni cu scopul de a obține ilegal diverse sume de bani.


Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 12.000 de lei. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter